Ministrul Sănătății a vorbit despre identificarea unei rețele de înșelăciune cu medicamente. Ministrul Rafila a prezentat pericolele la care se expun cetățenii care nu își cumpără medicamentele din surse sigure cum sunt farmaciile și a oferit câteva detalii cu privire la cazurile de înșelăciune de acest gen din România.
Alexandru Rafila le atrage atenția cetățenilor că nu trebuie să cumpere medicamente de pe piața neagră și nici din mediul online. Ministrul a explicat pe B1 TV că oamenii preferă aceste practici din diferite motive, însă ele nu sunt deloc bune.
Motivele sunt diferite pentru achiziția medicamentelor de pe diverse site-uri. Unul dintre ele, dacă e vorba de medicamente care nu sunt înregistrate în România, atunci există tentația să fie luate din alte surse cu ușurință”, a precizat Rafila.
Ministrul Sănătății atrage atenția asupra faptului că astfel de comprimate sunt, în 90% din cazuri, contrafăcute, iar oamenii vor avea reacții adverse sau, în cel mai bun caz, nu vor înregistra efectele dorite ale medicamentelor, dacă le achiziționează din surse „obscure”. Totuși, Rafila atrage atenția asupra faptului că este extrem de important ca cetățenii să fie cât de periculoase sunt medicamentele contrafăcute.
Autoadministrarea de medicamente sau procurarea de pe diverse site-uri, care nu au nicio garanție (…) este clar că nu putem să o încurajăm. Cred că trebuie să avem o campanie de informare ca lumea să evite în totalitate de astfel de practici”, a declarat Alexandru Rafil,a în exclusivitate pentru B1 TV.
aranție (…) este clar că nu putem să o încurajăm. Cred că trebuie să avem o campanie de informare ca lumea să evite în totalitate de astfel de practici”, a declarat Alexandru Rafil,a în exclusivitate pentru B1 TV.