Testele rapide, avantaje și dezavantaje

Testele rapide, avantaje și dezavantaje

Testul rapid de antigen este considerat o modalitate eficientă de a tria pacienții. Acesta a început să fie tot mai folosit și în România în dignosticarea persoanelor infectate cu virusul SARS-COV-2. Specialiștii însă avertizează că acuratețea testului este ridicată dar, depinde direct de respectarea timpului optim al recoltării.

De câteva saptămâni în România se folosește testul rapid antigen pentru a identifica persoanele infectate cu virusul SARS-COV-2. Acesta poate fi considerat o alternativă la testul PCR-Real Time și respectiv testul rapid pentru anticorpi IgG şi IgM.

Acestă variantă rapidă de testare are și plusuri dar și minusuri. Virgil Musta şeful secţiei COVID de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Timişoara a declarat că principalul avantaj îl reprezintă rapiditatea cu care se face diagnosticarea dar, și faptul că prețul unui astfel de test este mai ieftin.

Testele rapide au o sensibilitate de 95%

Dezavantajele se referă la faptul că, în cazul în care încărcătura virală este mică, prin urmare, și gradul de contagiozitate este redus, atunci testul s-ar putea să iasă fals-negativ. Astfel, acuratețea testului scade la 70%. Testele rapide au o sensibilitate de 95% dar aceasta este valabilă în cazul în care încărcătura virală este mare.

Acest tip de test a fost folosit deja în țări care au făcut testări în masă în rândul populației precum : Slovacia, Ungaria, Austria sau Croația.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
0.2 ° C
0.6 °
-1 °
83 %
2.7kmh
0 %
vin
12 °
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
7 °
mar
4 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii