În România au fost inventate mai multe produse alimentare care înlocuiesc aditivii

În România au fost inventate mai multe produse alimentare care înlocuiesc aditivii

Mai multe produse alimentare care înlocuiesc aditivii cu ingrediente naturale precum pielița strugurilor roșii și cojile de ceapă și de sfeclă roșie au fost inventate de către specialiștii Universității Dunărea de Jos din Galați. 

Produsele sunt în curs de brevetare și au fost premiate la un salon de inventică. Este vorba despre  cea de-a XX-a Ediție a Salonului Internaţional al Cercetării Ştiinţifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT 2022 de la Cluj-Napoca.

Potrivit UDJ Galați, ideea a pornit de la susținerea economiei circulare, prin valorificarea subproduselor agroalimentare (coji de sfeclă roșie, pielița strugurilor roșii, cojile de ceapă roșie). Acestea sunt surse importante de colorați, compuși de aromă, antioxidanți naturali și pot înlocui aditivii de sinteză și contribuie la obținerea unor produse alimentare naturale, sănătoase, susțin specialiștii.
„Un grup de cadre didactice și doctoranzi, reprezentați în cadrul salonului de inventică de Lect. dr. ing. Georgiana Horincar, drd. ing. Daniela Serea și drd. ing. Florina Stoica, au prezentat produse precum: Alvița cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, Bezele cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, Biscuiți aglutenici cu adaos de pudră din pielița strugurilor roșii (Băbească neagră), Bere suplimentată cu pudră din pielița strugurilor roșii (Băbească neagră) și Sos de iaurt cu adaos de extract microîncapsulat din cojile de ceapă roșie”, au explicat reprezentanții UDJ.

Prin adaosul acestor ingrediente naturale, produsele obținute au fost îmbogățite în compuși cu valoare biologică ridicată, naturali, care aduc numeroase beneficii la nivelul organismului, și îmbunătățesc semnificativ caracteristicile senzoriale

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
2 ° C
2 °
1.1 °
75 %
4.6kmh
0 %
vin
11 °
sâm
6 °
Dum
7 °
lun
7 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii