Masa de Crăciun de anul acesta va fi cea mai scumpă din ultimii 20 de ani, în contextul în care cele mai mari creșteri de prețuri sunt la produsele alimentare, potrivit analiștilor.
Astfel, bugetul alocat mesei de Crăciun ar trebui să fie în jur de 350 – 400 de lei, doar pentru produsele de bază.
Cea mai scumpă masă de Crăciun calculată cu prețurile produselor din mai multe supermarketuri din București este în valoare de 440,71 de lei.
La acest cost al unei mese de Crăciun s-a ajuns adunând prețurile unor produse dintr-un supermarket: 49,90 lei un kilogram de tobă, 57,20 lei un kilogram de cârnați de porc, 45,40 lei un kilogram de lebăr, 70 de lei un kilogram de șorici, 26,99 lei un kilogram de pulpă de porc, 9,39 lei un borcan de gogoșari în oțet, 13,49 lei un borcan de castraveți murați, 27,90 lei un cozonac, 140,44 lei un coș de cadouri (cu o sticlă de vin, dulciuri, cozonac și alte produse).
Bugetul pe care o familie trebuie să îl aloce pentru aceste produse, pentru masa de Crăciun, este de 375,41 lei, fiind cel mai ieftin cost calculat.