DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinată protecției civile. Ce pot afla cei care o descarcă

DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinată protecției civile. Ce pot afla cei care o descarcă

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a anunțat că instituția pe care o conduce a lansat o versiune actualizată a aplicației destinată protecției civile. Cei care o descarcă vor putea afla numeroase informații și primi alerte privind evenimentele importante.

Aplicația DSU e disponibilă și pe Android, și pe iOS.

E vorba de „o relansare a aplicației, are câteva aspecte noi în ea, are altă formă, altă tehnologie. Este gratuită, nu trebuie să te autentifici. Pentru cei cărora le e frică că vrem să colectăm datele, nu trebuie să se autentifice. Au posibilitatea de a se autentifica prin diferite metode, dar pot să intre și fără autentificare.
Folosesc integral aplicația, cu excepția unui singur lucru. Dacă nu e autentificat. nu poate să ne trimită rapoarte, adică poze, raportări, că noi nu știm cine le-a trimis și apoi o să înceapă lumea să le trimită în bătaie de joc. În rest tot e gratuit, nu e nicio colectare de date și scrie acest lucru când descarci”, a declarat șeful DSU, pentru B1 TV.

„Aplicația are o componentă de alerte, deci cine o descarcă are sus, în dreapta un clopot, apare acolor roșu dacă e o alertă. Din setări poți seta că vrei notificări. Când îți vinl apare că ai notificare de la DSU. Alertele în aplicația veche erau numai pe meteo, de acum sunt și alte categorii de alerte, de exemplu acum am pus drumurile închise. Preluăm de la Info Trafic și le punem acolo. Actualizăm din 2 în 2 ore până situația e rezolvată.

E posibil să preluăm alertele pentru copiii dispăruți, Ro-Alert a început deja să dea mesaje. Aplicația poate prelua același mesaj și să posteze cu tot cu poză, dacă dorește Poliția. (…)

Sunt și alte tipuri de alerte, de exemplu atenționări că în zona asta se întâmple ceva, evitați zona”, a mai spus Arafat.

Arafat a punctat că prin această aplicație vor fi trimise notificări privind codurile galbene, care nu sunt prin Ro-Alert, și codurile portocalii care nu necesită Ro-Alert. Pe de altă parte, când e dat mesaj Ro-Alert, e dată notificare și prin aplicația DSU.

„Aplicația mai are secțiunea de raportare, acolo dai consimțământul, faci poze și scrii comentariu despre ele, nu se consideră apel 112, se consideră că ne-ai ajutat. Dacă e urgență, suni la 112”, a mai explicat șeful DSU.

„Avem partea de hartă interactivă, ea a fost și în aplicația veche, acum e interactivă și vor fi tot mai multe informații. Acum are pe ea toate UPU-rile toate, secțiile de pompieri, poliție, sediile centrale ale serviciilor de ambulanță, farmaciile non-stop și numărul lor poate să crească. (…)

Avem un punct nepopulat încă pe care scrie ”defibrilatoare”. Când se montează defibrilatoare în zone care sunt accesibile publicului și publicul poate să le folosească la un stop cardiac până vine SMURD-ul sau Ambulanța. (…) Primele defibrilatoare se vor vedea curând în București și în alte zone și se vor vedea unde sunt în aplicație.

Toate urmează să le îmbunătățim. Sunt si adăposturile de protecție civilă, sunt câteva mii deja introduse în aplicație, cu adrese cu tot”, a mai declarat Raed Arafat.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
2 ° C
2 °
1.1 °
100 %
0.5kmh
0 %
mar
18 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
17 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii