Care țară intră prima în Noul An și cum „arată” Revelionul în mari oraşe ale lumii

Care țară intră prima în Noul An și cum „arată” Revelionul în mari oraşe ale lumii

Anul pandemiei se încheie cu restricții și în noaptea de Revelion în marile orașe ale lumii. Nici țările care intră primele în Noul An nu stau mai bine. 
Să vorbim mai întâi despre primele ţări din lume care intră în 2021. Acestea sunt Samoa şi Kiribati în Pacificul de Sud, care intră în Noul An la ora 12.00 ora României. Cele două țări au mai puţin de sărbătorit decât de obicei, deoarece ambele sunt rupte de lume din cauza COVID-19 şi se confruntă cu mari inundații. După cele două țări intră în  Noul An Insulele Chatham, Noua Zeelandă, la ora 12.15, ora României.
Australia – Restricții la foc de artificii

De departe spectacolul pirotehnic de la Sydney – care marchează trecerea în Noul An la ora 15.00, ora României – este cel mai iubit eveniment  anual din lume, la care asistau de obicei cam un milion de oameni. Acum exceptându-i pe localnici, oficialii australieni le-au interzis oamenilor să se adune în apropierea portului australian Sydney pentru a admira celebrul foc de artificii de Anul Nou.

Mii de medici și asistenți medicali din prima linie urmau să fie spectatorii privilegiați. Așa erau planurile inițiale, însă, un nou focar de infectări cu coronavirus în suburbiile din nordul metropolei australiene au determinat autoritățile să instituie noi restricții.
Primarul Londrei le-a cerut cetățenilor să stea acasă de Revelion
Să trecem și în alte zone ale lumii, deloc privilegiate în ceea ce privește spectacolul pirotehnic de Revelion. Artificiile de la Londra au fost anulate. La Londra, doar cei cu rezervare la un restaurant din zonă sau care dețin un permis valabil de la primărie vor avea permisiunea să intre în districtul central, în noaptea dintre ani. Chiar și rezidenții care locuiesc în zonă, oaspeții lor, precum și angajații localurilor, vor avea nevoie de permisul „pentru artificii”.
Una peste alta, primarul Londrei le-a cerut oamenilor să stea acasă de Revelion. Totuși, pentru toată lumea, există consolarea transmisiei televizate.
Times Square nu va fi deschisă pentru public
Un alt Revelion faimos: cel din inima New York-ului (care trece în Noul An la ora 7 dimineața, ora României). Celebra sferă strălucitoare, care va coborî în Times Square pe măsură ce se scurg ultimele clipe ale lui 2020 a fost deja instalată. Numai că Times Square nu va fi deschisă pentru public, din cauza restricțiilor impuse de pandeme. Ceremonia va fi transmisă, însă, în direct, în toată lumea, online.

Franța, în carantină nocturnă 

Franța a fost pusă sub carantină nocturnă în perioada sărbătorilor, iar restricțiile nu sunt ridicate nici măcar în noaptea de Anul Nou. Un „avatar” al compozitorului și interpretului Jean-Michel Jarre va susține un spectacol în interiorul virtual al Catedralei Notre-Dame. De fapt, celebrul lăcaș de cult parizian este încă în renovare, după incendiu devastator din aprilie 2019, iar artistul în carne și oase se va afla, în realitate, într-un studio, de unde va concerta live.

Televiziunea centrală chineză a finalizat concertul de Anul Nou, evenimentul cu cea mai mare audiență de pe glob, care va fi difuzat pe 1 ianuarie. Chinezii au recurs la cea mai modernă tehnologie, pentru un spectaol cum n-a mai fost. Peste 1.400 de drone vor crea un fundal spectaculos, la înălțime, iar în armata artiștilor responsabili cu antrenul au fost înrolați și roboți care cântă la pian.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
2 ° C
2 °
1.1 °
75 %
4.6kmh
0 %
vin
11 °
sâm
6 °
Dum
7 °
lun
7 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii