„Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, a spus premierul.
De asemenea, premierul Cîțu a anunţat plafonarea veniturior pentru bugetari. Şeful Guvernului a precizat că nu vor exista tăieri de salarii în perioada următoare și că veniturile bugetarilor rămân la nivelul decembrie 2020, urmând a fi făcută o analiză amplă în acest sens.
„Nu sunt adeptul tăierii salariilor. În acest moment analizăm însă dacă legea actuală e eficientă privind salariile din domeniul public, au apărut o serie de anomalii și excepții. Vom face o analiză amplă, vom veni cu rezultatele și până atunci veniturile angajaților se mențin la nivelul lui decembrie 2020, până vom avea o analiza a efectelor și implicațiilor asupra legii salarizării”, a mai spus premierul.
Totodată, prim-minstrul Florin Câțu a adăugat faptul că alocațiile vor creşte cu 10% din ianuarie, iar punctul de pensie cu 8% din septembrie.