Ce alimente trebuie să fie consumate de o persoană infectată cu SARS COV-2

Ce alimente trebuie să fie consumate de o persoană infectată cu SARS COV-2

Alimentația este foarte importantă pentru vindecarea pacienților diagnosticați cu noul coronavirus. Specialiștii în nutriție recomandă multe mese pe zi dar și câte un pahar de apă la fiecare sfert de oră. Aceste recomandări vizează în special pacienții infectați cu noul coronavirus care se tratează acasă.

Explicația medicilor este simplă. Organismul luptă cu infecția, iar consumul energetic este foarte mare. Prin urmare alimentația rămână foarte importantă, asemenea medicației prescrise de către medic pe toată durata tratamentului dar și în perioada de recuperare.

Pentru cei care au fost diagnosticați cu SARS COV-2, nutriționiștii recomandă câte șase mese pe zi și spun că proteinele au un rol esenţial în procesul de vindecare.

Adina Rusu, nutriționist: Proteina este importantă şi pentru imunitate per total, dar şi pentru conservarea masei musculare, a masei slabe. Ideal este să includem alimentele bogate în proteine la fiecare dintre mesele noastre. Este recomandat să avem mai multe mese pe zi, în cantităţi mici, astfel încât alimentaţia să nu ne creeze disconfort şi nici oboseală suplimentară.

Cele mai importante surse de proteine sunt carnea, peştele, ouăle și brânzeturile. La fel de recomandate sunt, însă, şi proteinele de origine vegetală ca nucile, lintea, soia sau hrişca. Pacienţii infectaţi cu noul coronavirus au nevoie de vitaminele A, D, C şi E, dar şi de minerale ca zinc şi seleniu, spun medicii, potrivit Digi24.

Radu Crişan-Dabija, pneumolog: Trebuie să mâncăm, cât este posibil, produse proaspete, produse proaspăt preparate, fructe, legume, ceea ce ştiam deja, poate chiar cu un exces de fructe şi legume care sunt, ştim bine, bogate şi în fibre şi bogate şi în vitamine.

Și hidratarea este esențială. Pacienții infectați cu noul coronavirus ar trebui să bea, în medie, câte 2-3 litri de lichide pe zi.

Ovidiu Popa, medic urgenţe: Bineînţeles, consumul de alcool trebuie redus pe cât se poate la minim, iar datorită temperaturii care duce la deshidratare, mulţi dintre aceşti pacienţi prezentând pentru câteva zile temperatură crescută, foarte, foarte importantă este hidratarea corespunzătoare.

Adina Rusu, nutriţionist: Ideal este să consumăm în medie 100 de mililitri de lichid la sfertul de oră, astfel încât să ne asigurăm că avem un aport optim de lichide. Şi, pe lângă apă, putem adăuga lapte sau băuturile obţinute din fructe şi legume proaspete, pentru că astfel mai aducem şi un plus de energie, aducem calorii suplimentare.

De asemenea un lucru foarte important de respectat de către cei infectați cu COVID-19 este să reducă pe cât de mult posibil sau chiar să evite în totalitate prăjelile, dulciurile și, în anumite situații, și sarea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie de intensitate mică
4 ° C
4.1 °
3.9 °
87 %
5.1kmh
20 %
vin
10 °
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
6 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii