Colaborare româno-germană pentru susținerea familiilor, copiilor, femeilor și tinerilor din România

Colaborare româno-germană pentru susținerea familiilor, copiilor, femeilor și tinerilor din România

„Am avut o întâlnire fructuoasă cu Excelența Sa Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Germaniei în România. Mă bucur că prin vocea sa avem susținerea Germaniei pentru a promova proiecte importante pentru români”, a anunțat printr-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Familiei, Gabriela Firea.

„Drepturile femeilor sunt extrem de importante și am primit asigurări că vor fi susținute toate proiectele ministerului care susțin egalitatea de șanse între femei și bărbați. În curând va deveni realitate proiectul cotelor de gen inițiat în Parlament de mine, în calitate de senator și de premierul Marcel Ciolacu, președinte PSD și deputat. Vom avea 30% femei pe listele electorale de la toate alegerile viitoare – europarlamentare, parlamentare și locale”, a precizat Gabriela Firea.

„De asemenea, am discutat despre legea prin care vârsta minimă privind consimțământul sexual va crește de la 14 la 16 ani. România trebuie să facă acest pas important pentru tinere și familiile lor. Am transmis scrisori către toți liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaților pentru a vota acest proiect cât mai urgent.

Excelența Sa a transmis toată susținerea sa pentru măsurile care vizează o mai bună protecție a copiilor și prevenirea separării copiilor de părinți și s-a arătat interesat de proiectul celor 150 de centre de zi finanțate prin PNRR. Sunt pași extrem de importanți pe care i-am făcut pentru sprijinirea copiilor din familii sărace, pentru a-i menține pe aceștia acasă” a mai spus ministrul Familiei.

Germania are un minister dedicat familiei – Ministerul Federal pentru Afaceri Familiale, Vârstnici, Femei și Tineret – înființat încă din anul 1953 și sunt convinsă că putem prelua modele de bune practici din experiența instituției de peste 70 de ani, a conchis Gabriela Firea.

Foto: Facebook Gabriela Firea

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.9 ° C
20.1 °
18.8 °
39 %
7.2kmh
0 %
vin
22 °
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii