Alertă meteo: Cod Portocaliu de furtună pentru București

Alertă meteo: Cod Portocaliu de furtună pentru București

Meteorologii au emis marți seară o alertă meteo nowcasting, de vreme severă imediată, valabilă pentru București, în intervalul 20.45 – 21.30. ISU a emis și un mesaj prin sistemul RO-Alert pentru vijelie, grindină și averse torențiale.

Potrivit Administrației naționale de meteorologie, se vor semnala: averse torențiale care vor acumula peste 25…30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului.

De asemenea, Departamentul pentru Situații de Urgență a emis un mesaj prin sistemul Ro-Alert.

ro alert 4 iulie jpg
ISU București a publicat pe Facebook o informare și o serie de sfaturi:

RECOMANDĂRI

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Avertizarea meteo vine în contextul în care ANM a anunțat marți atenţionare meteo Cod galben de averse, descărcări electrice pentru 20 de judeţe din Transilvania și Moldova, dar și o informare de caniculă şi disconfort termic ridicat valabilă pentru trei zile.

„Fenomene vizate: instabilitate atmosferică. Zone afectate: conform textului și hărții. În zonele montane, local în Transilvania și în nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp!”, precizează ANM.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.2 ° C
14.9 °
12.2 °
54 %
4.1kmh
0 %
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
28 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii