Consiliul Concurenței: Prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut cu până la 43%

Consiliul Concurenței: Prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut cu până la 43%

Consiliul Concurenţei susține că, urmare a Ordonanței de Urgență vizând plafonarea adoasului comercial, prețurile medii ale alimentelor de bază au scăzut cu până la 43% în prima săptămână din august, comparativ cu luna iunie, în marile magazine.

„Preţurile medii ale alimentelor de bază vizate de ordonanţa privind plafonarea adaosurilor comerciale au scăzut cu până la 43% în prima săptămână din luna august comparativ cu luna iunie în marile reţele comerciale.

Reduceri de preţ au fost înregistrate şi la cartofi, ceapă, prune, pepene şi morcovi”, transmite Consiliul Concurenţei, într-un comunicat.

Prețurile au scăzut și la carne, lactate, ulei, zahăr sau mălai. În schimb, merele roșii s-au scumpit cu 0,75%, iar spata de porc cu 1,42%:

„Pe măsură ce trece timpul, reducerile la alimente sunt mai răspândite, întrucât stocurile vechi, achiziţionate la preţuri mai mari se epuizează. Sunt convins că în perioada următoare va creşte numărul magazinelor în care vom vedea reduceri ale preţurilor alimentelor de bază”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
3 ° C
3.3 °
2.3 °
70 %
0.5kmh
0 %
lun
7 °
mar
7 °
mie
4 °
joi
9 °
vin
10 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii