Campanii ale ministerului Familiei, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool, tutun, droguri și de alte substanțe nocive, în rândul tinerilor și studenților

Campanii ale ministerului Familiei, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool, tutun, droguri și de alte substanțe nocive, în rândul tinerilor și studenților

Deputatul PSD Natalia-Elena Intotero a anunțat că Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, la conducerea căruia se află, împreună cu Casele de Cultură ale Studenților (CCS) au organizat joi, 5 octombrie a.c., cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, campanii pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool, tutun, droguri și de alte substanțe nocive, în rândul tinerilor și studenților.

La Brașov, ziua a început cu o Campanie de donare de sânge care s-a desfășurat  între orele 07.30 – 13.30, în Complexul Studențesc Memo. Campania a fost organizată cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, Crucea Roșie Brașov, Academia Forțelor Aeriene, CCS Brașov, Universitatea Transilvania Brașov, iar la orele 19.00 s-a difuzat un film cu tematica antidrog.

De asemenea, la Ploiești, a avut loc spectacolul de teatru cu temă antidrog ”Colivia cu iluzii”, de Cornel Udrea, prezentată de actorii Teatrului Studențesc MOFT ai Casei de Cultură a Studenților Ploiești. Spectacolul a fost urmat de o dezbatere pe tema consumului de droguri. Invitatul special al evenimentului a fost Connect-R.

CCS Tei și CCS București au desfășurat acțiuni comune sub numele de ”Ai o viață de ce să o trăiești în ceață” și acțiunea  ”Stop Abuse”.

Aceste activități au constat în organizarea unei conferințe privind cauzele și efecte consumului de droguri, evenimente pentru dezvoltarea spiritului de echipă prin implicarea în activități sportive și recreative de grup, precum și realizarea unui spectacol artistic cu participarea unor muzicieni ce sunt sau pot fi modele pentru studenți și tineri.

De asemenea, Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca a organizat campania  de informare în liceele clujene cu mesajul  ”NU DEPENDENȚEI”. Campania a conținut și realizarea unui documentar de către studenții de la  jurnalism având  ca tema ”Consumul de droguri și programele de reabilitare”, realizarea unei piese de teatru cu tineri care au urmat un proces de reabilitare după consumul de droguri; realizarea unei emisiuni radio, iar seara s-a încheiat cu un concert în Campusul Studențesc.

La Craiova, tinerii au fost invitați să participe la o masă rotundă, cu participarea tuturor stakeholderilor locați ce derulează activități pentru tineri, în vederea constituirii grupului de acțiune „Atitudine pentru viață”. În plus, 300 de elevi și studenți au realizat un flashmob, iar pasionații de foto-video au fost invitați la competiția Lentilele Anti-Drog.

CCS Galați a organizat o prezentare interactivă privind prevenirea și combaterea consumului de substanțe nocive, susținută de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați. De asemenea, s-au organizat jocuri de concentrare, exerciții de dezvoltare personală, dar au fost prezentate și practici de prim ajutor pentru persoanele care au consumat substanțe nocive.

Sub deviza “Supradoza de artă”, CCS Iași a organizat un eveniment în cadrul căruia au fost difuzate filme pe teme antidrog, dar a avut loc și un spectacol realizat de cluburile CCS Iași.

“Informează-te! Implică-te” a fost motto-ul acțiunilor CCS Petroșani, care a organizat un seminar interactiv despre efectele consumului de alcool, tutun, droguri și alte substanțe nocive și a distribuit fluturași cu informații esențiale din acest domeniu.

CCS Pitești a invitat tinerii să participe la concursuri sportive la Liceul Sportiv Viitorul, dar a organizat și o caravană stradală și o patrulă eco pe biciclete pentru a distribui flyere cu informații despre pericolul consumului de droguri.

O piesă de teatru organizată de Teatrul “DA” Reșița,  ateliere și testimoniale despre efectele nocive ale drogurilor și alcoolului,  un târg interactiv cu standuri de informare organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin,  workshop-uri și o sesiune Q&A cu specialiști, au fost acțiunile cu care CCS Reșița i-a așteptat pe toți cei interesați.

CCS Sibiu a organizat concursuri de reels-uri pe teme anti-drog, dar și un seminar cu tematică antidrog. În plus, sibienii au fost invitați și la un flashmob și un spectacol de dans contemporan.

În capitala Banatului, CCS Timișoara a pregătit ateliere creative, spectacolul de teatru „Sigur nu Godot” – urmat de discuții pe tema consumului de substanțe interzise, dar și seminarii susținute de către specialiști ai Centrului de Prevenire Antidrog Timiș, în cadrul Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor și Universitatea de Științe ale Vieții Regele Mihai I.

Acțiuni similare au avut loc și în Alba Iulia și Târgu Mureș.

“Implicarea Caselor de Cultură ale Studenților în lupta împotriva consumului de droguri ne-a ajutat să ajungem la publicul țintă din toate orașele universitare ale țării. Le mulțumim tuturor tinerilor care au participat la realizarea acestor evenimente”, a declarat deputatul social-democrat Natalia-Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ninsoare ușoară
1.3 ° C
1.7 °
-1 °
79 %
3.1kmh
0 %
vin
11 °
sâm
6 °
Dum
7 °
lun
7 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii