Divorț la Casa Regală: Infanta Cristina a Spaniei şi Iñaki Urdangarin au pus oficial punct mariajului lor, după 27 de ani

Divorț la Casa Regală: Infanta Cristina a Spaniei şi Iñaki Urdangarin au pus oficial punct mariajului lor, după 27 de ani

Infanta Cristina a Spaniei, sora regelui Felipe al VI-lea, şi Iñaki Urdangarin, un fost membru al echipei spaniole de handbal au divorţat în mod oficial în decembrie, la Barcelona, la notar, dezvăluie revista spaniolă !Hola, relatează Paris Match.

Sora regelui Felipe al VI-lea şi fostul jucător de handbal au semnat documentele de divorţ în decembrie 2023, de comun acord, în faţa unui notar din Barcelona, unde s-au căsătorit la 4 octombrie 1997, scrie presa spaniolă, preluată de news.ro. Cristina şi Iñaki au încheiat un acord economic cu privire la cheltuielile copiilor lor.

În Spania, în iulie 2015, a intrat în vigoare legea jurisdicţiei voluntare, care le permite celor care vor să-şi rupă căsătoria să o facă la un notar şi să plătească acest lucru, după cum au și procedat cei doi. Nu se recurge la judecători atunci când divorţul are loc de comun acord, nu există copii în întreţinere şi persoane cu dizabilităţi în proces. Cei doi membri ai casei regale se înscriu în aceste prevederi, în contextul în care cea mai mică fiică a lor, Irene, este majoră din iunie 2023.

Iñaki nu va primi nici indemnizaţie şi nici pensie. El și Infanta Cristina au ajuns la un acord economic în vederea acoperirii cheltuielilor comune ale celor patru copii ai lor – Juan (24 de ani), Pablo (23 de ani), Miguel (21 de ani) şi Irene (18 ani). Propritatea lor de vacanţă de la Bidart, în Franţa, va continua să aparţină infantei, unica proprietară, însă copiii şi tatăl lor o pot folosi împreună.

Finalul mariașului pare să-l fi adus o idilă a lui Iñaki cu o colegă avocată, aventură dezvăluită în urmă cu doi ani. În fapt, despărțirea celor doi a avut loc în urmă cu doi ani, la 24 ianuarie 2022, când fiica mai mică a fostului rege Juan Carlos şi a fostei regine Sofia anunţa vestea împreună cu soţul ei, într-un comunicat oficial.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
2 ° C
2 °
1.1 °
100 %
0.5kmh
0 %
mar
18 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
17 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii