Asociația de Psihoterapie Cognitiv Comportamentală de Grup a anunțat lansarea Campaniei Naționale Antidrog „Alege Viața, Nu Drogurile”, un proiect menit să combată consumul de droguri în rândul adolescenților și să ofere sprijin celor afectați.
Campania, lansată la Colegiul Național Cantemir – Vodă pe 12 februarie, urmează să se desfășoare în mai multe licee din București pe parcursul anului școlar.
Obiectivele campaniei includ conștientizarea tinerilor asupra riscurilor asociate consumului de droguri, oferirea de consiliere gratuită pentru cei afectați și promovarea unui mediu educațional sănătos. Echipa campaniei este formată din specialiști în domeniul psihoterapiei, avocați, psihologi și alți experți.
”ampania se va desfășura pe parcursul întregului an școlar și va include o serie de activități și programe educative, campanii de conștientizare, desfășurate atât în mediul online, cât și în licee. Aceste acțiuni vor fi susținute de materiale informative și resurse educaționale, create pentru a oferi adolescenților, părinților și cadrelor didactice informațiile necesare pentru identificarea riscurilor asociate consumului de droguri și modalitățile de prevenire a acestuia.
Obiectivele Campaniei
Campania „Alege Viața, Nu Drogurile” urmărește să:
• Oferă acces la consiliere psihologică și consiliere juridică gratuit pentru copiii dezavantajați social care se confruntă cu dependența de droguri.
• Promovează un mediu educațional sănătos și susținător, liber de influențele nocive ale substanțelor ilegale.
• Promovarea unui program de educație pentru sănătate în cadrul instituțiilor de învățământ. Plus consiliere psihologică și consiliere juridică gratuit..
Părinții, tutorii sau tinerii interesați de accesarea serviciilor de consiliere psihologică și juridică sunt încurajați să completeze formularul de înscriere disponibil pe site-ul oficial al campaniei, www.alegeviatanudrogurile.ro.
Echipa este formată din specialiști în domeniul psihoterapiei, psihoterapiei de grup de suport, experții în adicții, psihologi, avocați, experți în domeniul cyber security, experți în comunicare și experți în domeniul politicilor publice și securității naționale.