Premierul Marcel Ciolacu: „Am hotărât ca în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale, iar pe 8 decembrie să fie alegerile parlamentare”

Premierul Marcel Ciolacu: „Am hotărât ca în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale, iar pe 8 decembrie să fie alegerile parlamentare”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri seara, că alegerile prezidențiale vor avea loc în luna septembrie, varianta probabilă ar fi zilele de 8 și 22 septembrie, iar alegerile parlamentare vor fi pe 8 decembrie.

„Acum se va vorbi mai mult despre calendarul electoral. Dar eu am sentimentul că am făcut ce este mai bine pentru țara mea.
Indiferent de costuri și mă bucur că, astăzi, colegii mei când au luat cuvântul, au detaliat și au pus accent pe acest lucru. De aceea am hotărât în afară de comasare și o alianță electorală între PSD și PNL pentru lista de europarlamentare, ca în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidențiale.

Una dintre aceste 3 variante va fi aleasă. Consider că cea de mijloc, pentru că pe 15 septembrie încep școlile și să nu încurcăm desfășurarea activității copiilor, varianta de 8-22 ar fi cea mai potrivită și data de 8 decembrie pentru alegerile parlamentarele”, a spus premierul.

Decizia coaliției: Alegeri comasate în iunie, liste comune la europarlamentare
Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat, miercuri seară, rezultatele negocierilor din ultimele săptămâni – comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele din 9 iunie și liste comune la europarlamentare.
Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat, miercuri seară, rezultatele negocierilor din ultimele săptămâni – comasarea alegerilor locale cu europarlamentarele din 9 iunie și liste comune la europarlamentare.
Declarații Nicolae Ciucă 
  • Fiecare dintre noi a consultat conducerea partidelor și ne-am reunit apoi în coaliție
  • Decizia prevede ca la locale fiecare partid să candideze prin forțe proprii, iar la alegerile europarlamentare există listă comună
  • Decizia vizează stabilitatea țării și coerența guvernării, ține cont de interesul cetățenilor. Din discuțiile pe care le-am avut, românii își doresc stabilitate.
  • În anumite momente partidele trebuie să dea dovadă de un mic sacrificiu de orgolii.
  • România a reușit să realizeze cea mai mare absorbție de fonduri europene – peste 95%
  • Datorită stabilității, România a atras investiții străine record. Este pentru prima dată când România are o creștere economică bazată pe investiții.
  • Nu ne putem permite să fragilizăm stabilitatea țării pentru micile orgolii politice

Declarații Marcel Ciolacu:

  • Nu am nicio reținere de a ne angaja în acest proiect politic. În afară de performanțele guvernării, ne-am asumat o decizie politică. O putere politică trebuie să facă politici publice pentru cetățeni
  • Trebuie să facem deosebirea între a fi oameni politici și oameni de stat. Am dovedit că putem lua decizii în momente decisive
  • Faptul că am decis comasarea nu e împotriva democrației, e un vot în plus pentru democrație
  • E evident că doar cele două mari partide se pot uni și pot face față valului extremist. Niciuna dintre cele două partide nu se pot angaja singure în această bătălie.
  • Am sentimentul că am făcut ce e mai bine pentru țara mea, indiferent de costuri
  • În septembrie să avem alegerile prezidențiale, iar parlamentare pe 8 decembrie

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
5.6 ° C
6.2 °
5 °
87 %
2.1kmh
0 %
vin
7 °
sâm
6 °
Dum
7 °
lun
7 °
mar
7 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii