Generația milenialilor va deveni în următorii 10-20 de ani cea mai bogată generație din istorie, arată un nou studiu.
Conform acestuia, generația milenialilor va deveni „cea mai bogată din istorie”, imediat după ce cele trei generații anterioare care dețin „averi uriașe” în domeniul imobiliar vor muri, relatează LBC News.
Astfel, în următoarele două decenii va avea loc un „transfer masiv de bogăție și active”, ceea ce va face din milenialii născuți între 1980 și 1994 „cea mai bogată generație” din toate timpurile. Atunci când generația tăcută – născută între 1925 și 1945, baby-boomerii (1946-1964) și cea mai vârstnică parte a generației X (1965-1979) vor muri, vor lasă moștenire 2,5 trilioane de lire sterline, potrivit unui studiu realizat de Knight Frank, o companie britanică de imobiliare.
Acum, cea mai bogată generație este aceea a celor născuți între 1946 și 1964. Și asta pentru că Baby Boomers, potrivit Forbes.com, au fost la locul potrivit la momentul potrivit.
După cel de-al Doilea Război Mondial, această generație a cunoscut o imensă creștere economică și prosperitate. Starea de lucruri le-a oferit oportunitatea de a acumula multă bogăție în timpul vieții lor. Valoarea lor netă medie se încadrează între 970.000 USD și 1,2 milioane USD, potrivit Fortune. Explicația pentru acest lucru este interesantă. Această generație putea face o facultate fără a rămâne la final cu datorii. În plus și cei care nu făceau o facultate își permiteau să cumpere o casă. Și cum prețul caselor a crescut an de an timp de 40 de ani, avem explicația de ce sunt în acest moment cea mai bogată generație: vor moșteni aceasta avere.
Transferul bogăției către millennials are potențialul de a influența semnificativ piața muncii, deoarece unii dintre aceștia ar putea opta pentru antreprenoriat sau pentru a-și lua un concediu mai lung pentru a călători sau a explora alte interese personale.
Aceast influx de bogăție ar putea genera o creștere a cererii pentru anumite industrii, precum cele ce oferă bunuri și servicii de lux. Transmiterea averii va avea un impact semnificativ asupra economiei.
Se estimează că, până în anii 2030, se va observa o creștere de aproximativ cinci ori a bogăției deținute de millennials față de nivelurile actuale. Această evoluție ar putea conduce la o majorare a cheltuielilor de consum, a investițiilor și, implicit, la o creștere economică semnificativă, potrivit tvrinfo.ro01