Capitala rămâne pentru a cincea zi în zona galbenă în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile, după ce duminică a înregistrat 2,37 cazuri la mia de locuitori.
Astfel, s-a dispus reluarea activităţii în spaţii închise, la o capacitate de maxim 30% în domeniul HORECA, precum şi în domeniul cultural, de divertisment şi recreativ începând cu data de 25.01.2021, ora 0,00, cu condiţia menţinerii ratei de incidenţă sub 3/1.000 de locuitori.
Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a afirmat că decizia Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a ţinut cont de scăderea ratei de infectare cu noul coronavirus înregistrată în ultimele zile.
Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA, restaurantele, barurile, cafenelele vor funcționa în intervalul orar 6 dimineața, ora 21, capacitate de maxim 30% conform normelor stabilite prin lege 19 56TRAIAN BERBECEANU – PREFECTUL CAPITALEI
De asemenea s-a hotărât ca în domeniul sălilor de teatru, spectacolelor, cinematografelor să fie permis accesul publicului si spectacole cu publicul în limita a 30% din capacitatea sălii de spectacol. 20 14Măsura vizează și operatorii licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Decizia a fost luată, chiar dacă într-o scrisoare transmisă Comitetului, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut menținerea restricțiilor din Capitală. Măsurile vor intra în vigoare începând de luni.RAED ARAFAT – SECRETAR DE STAT
Astăzi s-a luat decizia și totuși cu o amânare până luni și ca să evităm aglomerația de mâine că e weekend și poimâine și să vedem cum merge în următoarele două zile….și decizia era luată. 28 50
Dacă rata de infectare va crește măsura luată de autorități va fi reversibilă.
Bineînțeles dacă se va observa că începe o creștere și începe din nou să crească incidența în București această măsură poate fi automat inversată și închis totul din nou. 30 14În aceeaşi hotărâre se mai stipulează că prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.