Acord pentru recunoașterea reciprocă a testelor pentru COVID-19

Acord pentru recunoașterea reciprocă a testelor pentru COVID-19

De teama noilor mutații ale coronavirusului, liderii europeni s-au așezat la masa discuțiilor pentru a stabili alte măsuri de prevenție. Prin urmare, au decis că trebuie evitate călătoriile care nu sunt esențiale, așa că i-au sfătuit pe oameni să nu plece în străinătate decât dacă este neapărată nevoie. De asemenea, oficialii europeni vor un acord pentru recunoașterea reciprocă a testelor COVID-19.
Liderii celor 27 de țări din Uniunea Europeană au organizat un summit pentru a stabili noi măsuri menite să prevină răspândirea noilor tulpini ale virusului. După discuții, au luat și deciziile. Au hotărât să îi îndemne pe oameni să evite călătoriile care nu sunt importante. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că toate călătoriile neesențiale trebuie descurajate.

Ea a propus ca zonele de risc să fie definite mai clar și vrea introducerea unei noi categorii. Mai exact a ales o nouă culoare pentru zonele cu risc epidemiologic foarte crescut, și anume roșu închis. Astfel că, oamneii care vin din aceste state ar putea fi obligați să facă un test înainte să plece la drum. Franța a anunțat deja că a adoptat o nouă condiție pentru călătorii. Cine vrea să viziteze țara, va trebui să prezinte un test PCR făcut cu 72 de ore înainte.

Pentru a evita răspândirea celor două mutații ale virusului , de altfel mult mai contagioase, mai multe ţări au înăsprit restricţiile în ultimele zile. După Germania, și Olanda a impus o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, de la orele 21.00, iar Portugalia a luat decizia de închidere a şcolilor.

În timpul summitului, s-a mai discutat și despre problemele apărute în aprovizionarea cu vaccinuri, în condițiile în care întârzierile în livrarea vaccinului Pfizer au dus la încetinirea calendarului iniţial în multe țări europene. Patru țări, Austria, Grecia, Cehia şi Danemarca, i-au trimis deja o scrisoare președintelui Consiliului European, prin care reclamă faptul că procesul de aprobare a vaccinelor de către Agenția Europeană a Medicamentului să fie mai rapid. Oficialul a dat acum asigurări că lucrurile vor reveni la normal în curând.

Țările din Uniunea Europeană au ajuns la un acord și în ceea ce privește testele pentru depistarea coronavirusului. Și au decis să stabilească un cadru comun pentru recunoașterea reciprocă a testelor COVID-19 între statele blocului comunitare. Va fi, astfel, decis un cadru comun pentru testele rapide.

Oficialii străini spun că acest lucru este esențială pentru a facilita circulația transfrontalieră, ca și urmărirea și tratarea contacților persoanelor infectate.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ninsoare
0.5 ° C
1.1 °
-1 °
81 %
2.6kmh
0 %
vin
12 °
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
7 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii