Oscar 2024: Lista completă a premianților

Oscar 2024: Lista completă a premianților

„Oppenheimer”, filmul produs de Emma Thomas, Charles Roven şi Christopher Nolan, a câştigat cam tot ce se putea câștiga la cea de-a 96-a ediţie a galei Premiilor Oscar, găzduită, pentru a patra oară la rând, de Jimmy Kimmel, la Los Angeles.

În primul rând, pelicula a primit cel mai râvnit trofeu – cel mai bun film. Apoi, Christopher Nolan, Emma Stone, Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Da’Vine Joy Randolph şi Billie Eilish şi Finneas O’Connell s-au numărat printre cei premiaţi.
Înaintea galei, câteva sute de protestatari au cerut încetarea focului în războiul Israelului din Gaza, în timp ce câştigătorii şi-au folosit discursurile pentru a denunţa criza umanitară din acea regiune, dar și invazia Rusiei în Ucraina. Demonstraţiile pro-palestiniene din inima Hollywoodului au blocat traficul în jurul Dolby Theatre, locul unde a avut spectacolul.

Pentru Nolan, distincţiile au venit după ce a fost nominalizat de şapte ori, inclusiv pentru regia filmului „Dunkirk”, precum şi pentru munca sa la filme precum „Memento” şi „Inception”.
Jimmy Kimmel a profitat de un moment în timpul transmisiunii premiilor Oscar, chiar înainte ca Al Pacino să urce pe scenă pentru a înmâna premiul pentru cel mai bun film lui „Oppenheimer”, pentru a citi cea mai recentă postare pe reţelele de socializare a lui Donald Trump, care l-a criticat în calitate de gazdă a Oscarurilor din acest an.

„A existat vreodată o gazdă mai rea decât Jimmy Kimmel la Oscaruri?”, şi-a întrebat Trump urmăritorii.

„De ce nu le dau Oscarurile celor care le merită. Poate că astfel audienţa lor şi ratingurile TV îşi vor reveni din adâncuri. Faceţi America măreaţă din nou!”, și-a încheiat Trump mesajul.

Iar Kimmel a ripostat: „Bla, bla, bla… Bine, acum, vedeţi dacă puteţi ghici care preşedinte tocmai a postat asta pe RruthSsocial. Cineva? Nu? Ei bine, mulţumesc, preşedinte Trump! Mulţumesc că aţi privit, sunt surprins că încă mai sunteţi… Ţi-a trecut termenul de încarcerare?”.

Cea mai bună actriţă în rol principal a fost desemntă Emma Stone, pentru rolul din „Poor Things”, la şapte ani după ce a câştigat pentru „La La Land”.
La categoria „cel mai bun regizor”, Christopher Nolan a primit distincţia de la Steven Spielberg. „Filmele au puţin peste 100 de ani”, a spus el. „Nu ştim încotro se îndreaptă această călătorie incredibilă. Dar să ştiu că voi credeţi că sunt o parte semnificativă din ea înseamnă foarte mult pentru mine”.

Cillian Murphy a fost ales cel mai bun actor graţie rolului său din „Oppenheimer”. „Sunt un irlandez mândru în seara asta. Am făcut un film despre omul care a creat bomba atomică şi, la bine şi la rău, trăim cu toţii în lumea lui Oppenheimer, aşa că aş vrea să dedic acest film pacificatorilor de pretutindeni”, a spus actorul.

Andrea Bocelli a interpretat, alături de fiul său Matteo, melodia „Time to Say Goodbye” în segmentul In Memoriam dedicat personalităţilor care au decedat anul trecut. Mesajul lui Alexei Navalnîi a fost ascultat din nou: „Singurul lucru necesar pentru ca răul să triumfe este ca oamenii buni să nu facă nimic”.

Billie Eilish şi Finneas O’Connell au intrat în istoria premiilor Oscar, devenind cei mai tineri câştigători de două ori, după ce au fost recompensaţi pentru a doua oară cu trofeul pentru cel mai bun cântec – „What Was I Made For?”, contribuţia lor la coloana sonoră a filmului „Barbie”. Ryan Gosling a stârnit o furtună de aplauze cu interpretarea sa „I’m just Ken” de pe coloana sonoră originală a „Barbie”. Slash l-a acompaniat pe scenă.
Primul Oscar din istoria Ucrainei a revenit documentarului „20 Days in Mariupol”. „Îmi doresc să nu fi făcut niciodată acest film”, a spus pe scenă, într-un discurs emoţionat, regizorul Mstyslav Chernov.

Robert Downey Jr. este câştigător la categoria rol secundar, pentru interpretarea din „Oppenheimer”.

Cel mai bun lungmetraj internaţional a fost ales „The Zone of Interest” (Marea Britanie), în regia lui Jonathan Glazer.
„Poor Things” a câştigat premiile Oscar la categoriile machiaj, costume şi scenografie. John Cena a apărut dezbrăcat pe scena premiilor Oscar pentru a prezenta premiul pentru cele mai bune costume. Totul a făcut parte dintr-o scenetă care a adus un omagiu unuia dintre cele mai nebuneşti momente din istoria Premiilor Academiei, când un bărbat dezbrăcat a alergat pe scenă la cea de-a 46-a ediţie a Premiilor Oscar, în 1974, în timp ce David Niven o prezenta pe Elizabeth Taylor. Era în perioada anilor ’70, atunci când persoane dezbrăcate întrerupeau frecvent evenimentele publice.

Justine Triet şi Arthur Harari au câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu original pentru „Anatomy of a Fall”, în timp ce Cord Jefferson a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru „American Fiction”.

„The Boy and the Heron” de Hayao Miyazaki a fost recompensat cu Oscar la categoria „cel mai bun lungmetraj de animaţie”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
2 ° C
2 °
1.1 °
75 %
4.6kmh
0 %
vin
11 °
sâm
6 °
Dum
7 °
lun
7 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii