Care sunt destinațiile anului 2024 în România

Care sunt destinațiile anului 2024 în România

Competiția „Destinația Anului” a avut loc la Ateneul Român din București, iar cele mai frumoase destinații turistice au fost premiate.  Concursul a fost creat în 2021 și reprezintă o competiție online în cadrul căreia jurul de specialitate și publicul desemnează cele mai frumoase destinații turistice din România.

Marele premiu obținut la „Destinația Anului 2024” l-a obținut municipiul Sibiu, care a câștigat primul loc la categoria „Orașe care inspiră”. Pe locurile doi și trei s-au clasat Timișoara și Brașov.

La categoria „Stat de poveste” câștigătorul a fost Biertan din Sibiu, al cărui sit UNESCO a primit fonduri în acest an de aproximativ 5,7 milioane euro pentru reabilitare. Pe celelalte locuri s-au situat Sambătă de Sus, din județul Brașov și Ciocănești, din Suceava.

„Tărâmuri cu istorie și tradiție” au fost numite Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina și Maramureșul istoric.

„Regiuni eco- turistice” au devenit Eco Delta Dunării, urmată de Țara Dornelor, iar la egalitate de puncte – de Țara Hațegului și Regiunea „Băile Tușnad și Împrejurimile”.

La categoria „Parc de distracție și aventură”, primul loc l-a obținut Mini Transilvania Parc, urmat de Valea cu Povești Bran și Dino Parc Râșnov.

La secțiunea „Wellness” pe locul I s-a clasat Therme București, iar pe celelalte locuri Panoramic Colibița și Ana Hotels Europa & Health SPA Eforie Nord.

„Cazări epice Resort” au fost numite Green Village Resort, Zaga Zaga, Club Vila Bran și Teleferic Grand Hotel, ultimele două la egalitate de puncte.

La secțiunea „Cazări epice Boutique”, pe podium au urcat Castle Hotel Daniel, Hadar Chalet, Atra Doftana și Nooks by Adybeca.

La categoria „Destinații gastronomice” în 2024 este Casa Timiș – Wellness & Spa Resort, urmată de Restaurant Kibuț Gărâna, și la egalitate de puncte de Conacul Grigorescu Rătești și Mama Cozonacilor Bran.

„Cea mai bună promovare” a fost făcută pentru „Visit Harghita”, dar și Lunca Prutului de Jos, Cahul, din Republica Moldova și Programul „Anii Drumeției” al Consiliului Județean Sibiu.

La categoria „Atracții culturale – educative” a câștigat primul loc Castelul Corvinilor, fiind urmat de Castelul Bran, și la egalitate de puncte: „Străzi Deschise București” și Palatul Culturii din Iași.

Competiția din acest an a inclus și o secțiune de premii speciale. Județul Brașov a obținut o astfel de distincție pentru cele mai multe destinații turistice câștigătoare, respectiv șapte premii.

Un alt premiu special a fost acordat satului Văleni din Raionul Cahul, Republica Moldova. De asemenea, stațiunea Mamaia a fost premiată pentru finalizarea procesului de rebranding.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ninsoare ușoară
1.3 ° C
1.7 °
-1 °
79 %
3.1kmh
0 %
vin
11 °
sâm
6 °
Dum
7 °
lun
7 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii