Cannes 2024: Câinele Kodi, vedeta filmului „Le proces du chien”, a primit Palm Dog

Cannes 2024: Câinele Kodi, vedeta filmului „Le proces du chien”, a primit Palm Dog

Kodi, un Griffon metis care joacă în filmul ”Le proces du chien”, regizat de franco-elveţiana Laetitia Dosch, a primit vineri Palm Dog, premiu care recompensează cea mai bună interpretare canină, în cadrul celei de-a 77-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, potrivit AFP.

Kodi, în vârstă de 9 ani, îi urmează lui Messi, un câine din rasa Border Collie, care a uimit în ”Anatomie d’une chute”, pelicula câştigătoare a trofeului Palme d’Or la ediţia de anul trecut a Festivalului. Acest dublu succes nu poate fi reeditat anul acesta, întrucât ”Le proces du chien” participă în secţiunea Un certain regard, potrivit tvrinfo.ro.

”M-am îndrăgostit de Kodi, Palm Dog e, din punctul meu de vedere, ceva minunat, face posibilă considerarea câinilor drept actori, Kodi este prezent de altfel pe genericul filmului la fel ca un actor şi este şi pe afiş”, a comentat Laetitia Dosch, prezentă alături de animal la ceremonia premierii, care a avut loc pe plajă.

În viaţa reală, Kodi este un fost câine fără stăpân din oraşul Narbonne (sudul Franţei), care a ajuns într-un adăpost pentru animale.

”Laetitia Dosch ne-a spus ‘Kodi nu are multe lucruri de făcut’, dar după ce am primit scenariul am făcut totuşi o listă cu 80 până la 100 de acţiuni”, a povestit pentru AFP Juliette Roux-Merveille, dresoare în cadrul unei asociaţii pentru animale care participă la spectacole, cu sediul în Vendée (vestul Franţei).

”Kodi nu ştia să urle, am înregistrat miorlăitul unui motan flămând, iar asta l-a făcut să urle. Nu-şi arăta niciodată colţii, am exersat un lătrat unde se văd”, a mai povestit ea.

Marele Premiu al Juriului, al doilea trofeu ca importanţă, a fost atribuit lui Xin, o femelă de Jack Russell încrucişată cu un ogar, care apare în pelicula ”Black Dog”, în regina chinezului Guan Hu, selectată tot în secţiunea Un certain regard.

Animalul, care joacă rolul unui câine vagabond în filmul chinez, a fost adoptat la finalul filmărilor de actorul principal, Eddie Peng. Actorul a fost prezent alături de animal. ”Ea este vedeta filmului”, a comentat actorul, care a menţionat sentimentul ”de dragoste necondiţionată” pe care-l simte pentru câinele său.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
12.8 ° C
14.1 °
12.7 °
46 %
2.7kmh
0 %
vin
13 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii