A început prima etapă de înscriere a copiilor la grădiniţă sau creşă

A început prima etapă de înscriere a copiilor la grădiniţă sau creşă

Prima etapă de înscriere a copiilor la grădiniţă sau creşă a început astăzi şi se încheie pe 14 iunie, potrivit calendarului elaborat de Ministerul Educaţiei. 

Prima etapă de înscriere a copiilor la grădiniţă sau creşă a început astăzi şi se încheie pe 14 iunie, potrivit calendarului elaborat de Ministerul Educaţiei. În funcţie de locurile rămase libere, care vor fi afişate la jumătatea lunii viitoare, are loc cea de-a doua etapă de înscrieri, între 17 iunie şi 5 iulie.

Listele finale cu copiii înscrişi şi numărul de locuri libere se vor afişa pe 30 august.

Acte necesare la dosarul de înscriere la grădiniță

Metodologia propusă pentru înscriere grădiniță și creșă 2024 – 2025 oferă părintelui sau reprezentantului legal posibilitatea de a selecta și înregistra trei opțiuni în formularul-tip de înscriere:

  • Copie după certificatul de naștere al copilului;
  • Copie după actele de identitate ale părinților/ reprezentantului legal;
  • Adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți/ reprezentantul legal sau adeverință privind perioada concediului de creștere și îngrijire copil, pentru tipul de program prelungit, respectiv pentru înscrierea în învățământul antepreșcolar;
  • Alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere și care sunt analizate în timpul procesului de înscriere.
La dosarul de înscriere se adaugă, la începutul anului școlar, următoarele documente:
  • Adeverință de la medicul de familie în care se menționează că respectivul copil este sănătos clinic; adeverința este necesară în prima zi de prezentare a copilului în unitatea de învățământ;
  • Avizul epidemiologic/ dovada de vaccinare întocmit(ă) conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății, cu privire la intrarea copilului în colectivitate, eliberat de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea unității.

Potrivit Ministerului Educației, sistemul naţional de învăţământ preuniversitar cuprinde educaţia timpurie (0 – 6 ani), formată din nivelul antepreşcolar (0-3 ani) şi învăţământul preşcolar (3 – 6 ani), ambele incluzând grupa mică, grupa mijlocie şi grupa mare. Copiii sunt organizați pe grupe de vârstă omogene, dar nu este exclusă și constituirea unor grupe eterogene.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
3 ° C
3.3 °
2.7 °
84 %
10.3kmh
40 %
sâm
7 °
Dum
6 °
lun
7 °
mar
6 °
mie
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii