Tricolorii debutează azi la Euro 2024. România – Ucraina, la ora 16

Tricolorii debutează azi la Euro 2024. România – Ucraina, la ora 16

Selecționata României va debuta astăzi la Campionatul European de Fotbal – ediția 2024, printr-un meci disputat la München, în compania Ucrainei. Meciul este programat la ora 16 (ora României) și este de așteptat ca Edi Iordănescu să alinieze următorul unsprezece: Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă.

Tricolorii au făcut încă de ieri deplasarea la München, plecând din Wurzburg, locul unde și-au stabilit „cartierul general”. Jucătorii au făcut și un antrenament de acomodare pe arena unde joacă Bayern. Suporterii sunt și ei gata, se plimbă, cântă și beau bere prin minunata capitală a Bavariei, iar faptul că meciul se joacă pe unul dintre cele mai frumoase și moderne stadioane din lume, face ca evenimentul să fie cu atât mai interesant.

Pentru naționala României, este cu siguranță cel mai important meci din ultimii ani. Ultima prezență la un turneu final s-a înregistrat în 2016, în Franța, când România a reușit să treacă de faza grupelor. Un rezultat bun în meciul de astăzi cu Ucraina poate cântări greu în ecuația unei eventuale calificări în optimi. După Ucraina, România are de jucat împotriva Slovaciei și Belgiei.

Revenind la meciul de astăzi, trebuie spus că Ucraina pornește ca favorită, iar o analiză succintă a lotului de jucători, a compartimentelor echipei, pare să confirme aceasta. Au jucători aflați sub contract la echipe cunoscute din Vestul Europei (Arsenal, Chelsea, Everton, Valencia, Real Madrid), în timp ce românii (cu excepția lui Drăgușin, înregimentat la Spurs), sunt mai mult de găsit la echipe din campionatul intern. Apoi și valoarea lotului este elocventă prin diferență, de la Ucraina – 479 milioane euro la doar 92,13 milioane pentru România. Cert este că Ucraina e un adversar dificil, dar ca de obicei, nicio echipă nu e de nebătut.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
2 ° C
2 °
1.1 °
100 %
0.5kmh
0 %
mar
18 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
17 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii