Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi distribuite de Poșta Română

Deciziile de recalculare a pensiilor vor fi distribuite de Poșta Română

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) a transmis vineri, 28 iunie, că deciziile de recalculare a pensiilor vor fi distribuite de Poşta Română.

„Reforma sistemului public de pensii mai face un pas şi trece în faza de organizare logistică, astfel încât toţi pensionarii să beneficieze, în termenul asumat, de prevederile Legii nr. 360/2023. În acest sens, Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi (vineri, 28 iunie 2024, n.r.), ca Poşta Română să fie instituţia care să ofere servicii integrate de pregătire şi expediere a plicurilor care conţin deciziile privind recalcularea pensiilor din sistemul public”, a scris MMSS pe pagina de Facebook.

„Datorită ordonanței de urgență aprobate astăzi, deciziile de recalculare a pensiilor după noile principii: contributivitate, stabilitate în muncă, solidaritate și sustenabilitate vor ajunge în termenul asumat la beneficiari”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Compania Naţională „Poşta Română” (CNPR), în calitate de operator naţional din domeniul serviciilor poştale cu cea mai mare acoperire naţională asigură, în prezent, transmiterea taloanelor de pensii şi plata în numerar pentru pensionari, potrivit B1 TV.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii