Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Medicii şi asistenţii ar putea să urmeze cursuri de comunicare”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Medicii şi asistenţii ar putea să urmeze cursuri de comunicare”

Medicii şi asistenţii ar putea să urmeze cursuri de comunicare pentru a învăţa cum să interacţioneze mai bine cu pacienţii şi aparţinătorii lor, spune ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila. El a precizat că acestea ar trebui să facă parte din programul de pregătire a personalului de specialitate.

„Oamenii când sunt bolnavi sau familiile copiilor, când aceştia sunt bolnavi, au nevoie nu numai de încurajare, au nevoie de o explicaţie, au nevoie de o persoană cu care să comunice şi care să le înţeleagă neliniştile şi au nevoie de încurajare, au nevoie de empatie. Lucrurile astea poţi să le ai nativ, dar ele trebuie dobândite într-un cadru instituţional, pe care îl oferă şcoala”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Radio România Actualități.

Unele universități din ţară le oferă studenţilor astfel de cursuri. La cea de Medicină şi Farmacie „George Emil Palade” din Târgu Mureş comunicarea cu pacientul este o materie obligatorie, a explicat rectorul Leonard Azamfirei:

„Noi de 10 ani de zile avem această materie, care este o materie obligatorie. Studenţii au cursuri de comunicare medic-pacient, au activităţi practice în acest sens, astfel încât dacă această abordare pe care o întâlnim în toate universităţile din lume se va realiza şi în România, cu siguranţă că ar fi un câştig pentru întregul sistem”, a declarat Leonard Azamfirei.

Şi alte facultăţi de medicină au în program o astfel de materie, însă în cele mai multe dintre ele este opţională, transmit colegii de la Radio Târgu Mureş.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
2.7 ° C
3.3 °
1 °
78 %
1kmh
0 %
joi
4 °
vin
11 °
sâm
7 °
Dum
6 °
lun
7 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii