Studiu: Majoritatea românilor consideră mâncarea gătită acasă mai sănătoasă

Studiu: Majoritatea românilor consideră mâncarea gătită acasă mai sănătoasă

Potrivit unui studiu, gătitul acasă continuă să fie o practică apreciată în multe gospodării din România, aducând numeroase beneficii pentru sănătate și relațiile din familie.

Conform unui nou studiu realizat de iVox și AGRICOLA, majoritatea românilor consideră mâncarea gătită acasă mai sănătoasă și mai gustoasă decât cea cumpărată.

Studiul arată că 9 din 10 persoane cred că mâncarea gătită acasă este mai sănătoasă. În plus, peste 3 sferturi dintre români sunt de părere că acest obicei nu va dispărea în următorii 20 de ani.

În ceea ce privește preferințele culinare, o bună parte dintre români preferă să gătească rețete tradiționale, cam o treime optează pentru specialități din bucătăria internațională și doar câțiva aleg preparate vegane sau vegetariene.

Studiul evidențiază și faptul că gătitul rămâne un atribut predominant feminin. 90% dintre respondenți au declarat că mamele erau cele care se ocupau de gătit în familie. De asemenea, un sfert dintre femei gătesc zilnic, comparativ cu doar 18% dintre bărbați.

Motivul principal pentru care românii aleg să gătească acasă este sănătatea, menționată de majoritatea respondenților. Alte motive includ reducerea cheltuielilor, petrecerea timpului cu familia, dezvoltarea creativității și relaxarea.

Deși gătitul este asociat cu sentimente pozitive precum bucuria și relaxarea, lipsa timpului și oboseala sunt principalele bariere care îi împiedică pe români să gătească mai des.

Așadar, gătitul acasă rămâne o practică esențială pentru sănătatea și bunăstarea din familie, chiar dacă provocările de timp și oboseală persistă, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
2 ° C
2 °
1.1 °
75 %
4.6kmh
0 %
vin
11 °
sâm
6 °
Dum
7 °
lun
7 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii