Guvernul vrea să amâne aplicarea ordonanței de urgență privind testarea antidrog a șoferilor

Guvernul vrea să amâne aplicarea ordonanței de urgență privind testarea antidrog a șoferilor

Guvernul vrea să amâne aplicarea ordonanței de urgență privind testarea antidrog a șoferilor, afirmă surse de la Palatul Victoria.

Între timp, ar trebui cumpărată mai multă aparatură pentru Institutul de Medicină Legală, astfel încât rezultatele analizelor de laborator, care să confirme sau nu un test rapid care s-a pozitivat, să fie disponibile în câteva zile.

Premierul spunea zilele trecute că un test de laborator ar trebui să fie gata în cel mult 72h, potrivit Radio România Actualități.

Ordonanța de urgență a guvernului care le permite polițiștilor să suspende permisele de conduceri ale șoferilor care refuă efectuarea unui drugtest până la ieșirea rezultatelor medical, a provocat numeroase proteste.

Aparate drugtest folosite de Poliția Română dau foarte multe erori, iar testele se pozitivează chiar dacă șoferul nu a consumat droguri.

Medicii legişti au explicat că mai multe alimente sau medicamente uzuale conţin substanţe care pot duce la pozitivarea unor teste toxicologice, fără ca ele să afecteze capacitatea de conducere a mașinilor.

De exemplu, codeina, utilizată împotriva tusei, dă reacții pozitive la teste pentru opiacee.

O confirmare sau infirmare a consumului de substanțe psihoactive poate și obținută prin efectuarea unui test de laborator, însă acum se așteaptă și câteva luni rezultatul unui astfel de test, timp în care permisul auto este suspendat.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
17.8 ° C
19.9 °
17.2 °
78 %
3.1kmh
0 %
Dum
19 °
lun
21 °
mar
23 °
mie
24 °
joi
26 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii