Meteorologii au emis noi avertizări de cod roșu de caniculă în România

Meteorologii au emis noi avertizări de cod roșu de caniculă în România

Meteorologii au emis noi avertizări de cod roșu de caniculă în Romînia. Codul galben de caniculă va persista în Maramureș și în cea mai mare parte a Transilvaniei, în timp ce codul roșu va cuprinde aproape toată țara până miercuri la ora 10.00.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade la umbră. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat iar pe timp de noapte minimele nu vor coborî sub 22 de grade.

Indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități iar soarele va fi arzător pe tot parcursul zilei. În zonele de munte, în Crișana și Maramureș apar ploi sporadice iar vântul va avea unele intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 36 și 42 de grade.

La munte, nici urmă de răcoare, va fi extrem de cald, predomină atmosfera însorită până spre seară când vor fi câteva averse însoțite de tunete și fulgere, cu precădere în masivele vestice și nordice.

Pe litoral vremea va fi foarte caldă, cerul va fi senin iar briza se va simți ușor. Indicele de temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 de unități așa că mare atenție cu expunerea la soare. În aer vor fi 36 de grade iar apa marii va avea în jur de 28 de grade.

Marți va fi exagerat de cald în aproape toate regiunile iar disconfortul termic va fi deosebit de ridicat. Spre seară sunt așteptate ploi în zona montană în nord-vest și în sud-est. Temperaturile maxime se vor incadra între 36 și 42 de grade.

În această săptămână canicula nu se va domoli, ci chiar se va agrava. Maximele ajung și la 42 de grade la umbră și posibile chiar peste, mai ales în sudul țării. Atenție mare, indicele UV va fi foarte înalt pe parcursul săptămânii fiind nevoie de protecție solară adecvată pentru a evita insolația, arsurile și problemele grave de sănătate. Nopțile vor fi tropicale în mare parte din țara cu excepția zonelor de munte, unde vă puteți bucura de aer mai răcoros.

În continuare vremea va fi caniculară în Peninsula Iberică, cu temperaturi ce vor depăși 40 de grade în Spania, în timp ce în nord-vestul continentului va fi mai răcoare cu ploi însemnate cantitativ, vijelii și posibil căderi de grindină.

Ploile nu vor lipsi din peisaj în Peninsula Scandinavă. În restul continentului, valul de căldură se va intensifica iar canicula va afecta majoritatea zonelor.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii