Pană informatică a sistemului Microsoft. Incidente la nivel global

Pană informatică a sistemului Microsoft. Incidente la nivel global

Numeroase bănci, instituții media și companii aeriene sunt afectate vineri de o întrerupere majoră a serviciilor informatice. Sunt afectate aeroporturi din întreaga lume, inclusiv din România. „Este un sistem global SITA care depinde de Microsoft Cloud, iar acesta a căzut și a afectat SITA și companiile aeriene”, a explicat un reprezentant al Aeroportului Otopeni pentru HotNews.ro.
Aeroporturi, bănci, spitale și magazine din întreaga lume au fost afectate vineri de o pană globală a sistemelor informatice. Oficiul federal elvețian pentru securitate cibernetică (BACS) a identificat drept cauză pentru probleme o actualizare făcută de compania de securitate cibernetică Crowdstrike. Compania americană a recunoscut problema și a spus că lucrează la remedierea ei, potrivit gandul.ro.

„BACS este conștient de întreruperile menționate și a primit rapoarte corespunzătoare de la diverse companii și infrastructuri critice”, a precizat oficiul într-o declarație de presă citată de Reuters.

Compania Microsoft a precizat că problema vine de la o platformă software terță. „Suntem conștienți de o problemă care afectează dispozitivele Windows din cauza unei actualizări de la o platformă software terță. Anticipăm că o rezolvare este iminentă”, spune un purtător de cuvânt al Microsoft.

Directorul general al Crowdstrike, George Kurtz, a transmis că firma „lucrează activ cu clienții afectați de o defecțiune identificată într-o singură actualizare de conținut pentru Windows”. El a subliniat că utilizatorii de Mac și Linux nu sunt afectați, potrivit BBC.

Produsele companiei încearcă să prevină pătrunderea programelor sau fișierelor rău intenționate în rețelele corporative de pe dispozitivele care se conectează la acestea, cum ar fi telefoanele și laptopurile.

Compania, cu sediul în Texas, a fost co-fondată de antreprenorii George Kurtz, care este acum director executiv, și Dmitri Alperovitch. Ea este listată la bursa de valori Nasdaq din 2019.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
10.5 ° C
11.2 °
10 °
59 %
3.6kmh
0 %
vin
13 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii