Încă un pas spre Casa Albă. Trump a acceptat oficial nominalizarea republicană pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite

Încă un pas spre Casa Albă. Trump a acceptat oficial nominalizarea republicană pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite

Donald Trump este oficial prezidențiabilul republicanilor. Fostul preşedinte american a acceptat oficial nominalizarea partidului său pentru funcţia de preşedinte, pentru a treia oară, la Convenţia Naţională Republicană din Milwaukee, scrie CNN.

”Accept cu mândrie nominalizarea pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite. (…) Nu ar fi trebuit să fiu aici în seara asta”, a spus Trump, amintind de tentative de asasinat care l-a vizat.

Trump a vorbit despre ”vânătorile de vrăjitoare partizane” democraţilor şi a făcut o serie de informaţii false sau înşelătoare. Trump a menţionat, în discursul său, numele lui Biden, dar a afirmat că o va face o singură dată. Trump şi-a prezentat promisiunile pentru al doilea mandat, între care scăderea preţului la alimente şi combustibil, readucerea locurilor de muncă şi protejarea graniţei.

El a afirmat că Statele Unite are ”o conducere incompetentă” şi a susţinut că ”criza inflaţiei face traiul prea scump”, criticând şi politica privind graniţele a lui Biden – două dintre temele de campanie ale lui Trump.

Noua platformă republicană reflectă agenda mai amplă a lui Trump, plină de ”promisiuni curajoase”, dup[ cum le-a calificat chiar Trump.

La capitoul “Inflaţie şi economie”, pentru a reduce preţurile, Trump a afirmat că republicanii vor tăia costurile la energie, despre care a susţinut că vor ”reduce, la rândul lor, costul transportului, producerii şi al tuturor bunurilor de uz casnic”. Platforma republicană subliniază, de asemenea, reducerea datoriei naţionale şi apeluri la ”A face America Convenabilă din nou” şi ”a stopa inflaţia”.

În privința locurilor de muncă, Trump susține că le va aduce înapoi pe cele din industria auto prin taxe, tarife şi, în mod special, a nu permite ca fabricile de producţie să fie construite în ţări precum Mexic şi China. “Modalitatea în care îşi vor vinde produsele în America este să le construiască în America, foarte simplu – să le construiască în America şi doar în America”, a spus Trump.

De asemenea, Trump a spus că va elimina taxele pe bacşiş şi că va reduce taxele în general. Ca preşedinte, a pus în aplicare o reducere mare de taxe: a dat corporaţiilor scutiri permanente de taxe, dar reducerea taxelor pentru muncitori expiră după anul viitor, așa că ar trebui să extindă propriile sale reduceri de taxe. “Plătiţi prea mult. Vom reduce taxele voastre şi mai mult”, a spus Trump, adăugând că acest lucru va duce la o ”creştere grozavă” care ar plăti  datoria naţională.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
6.2 ° C
7.1 °
2 °
78 %
0.5kmh
0 %
vin
13 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
15 °
mar
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii