De ziua Ziua Imnului Național, îndemnuri la unitate și solidaritate din partea președintelui și premierului

De ziua Ziua Imnului Național, îndemnuri la unitate și solidaritate din partea președintelui și premierului

Cu ocazia Zilei Imnului Național, președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au transmis mesaje în care au evidențiat importanța imnului ca factor unificator al națiunii. Cei doi lideri ai statului au subliniat atât importanța consolidării coeziunii în jurul simbolurilor naționale, cât și puterea acestor simboluri de a contribui la realizarea unor idealuri ale națiunii precum unitatea, dezvoltarea țării și creșterea nivelului de prosperitate.

„Sărbătorim astăzi 176 de ani de existenţă a Imnului Naţional, unul dintre simbolurile fondatoare ale naţiunii noastre. Versurile mobilizatoare ale lui Andrei Mureşanu şi energia vibrantă a muzicii lui Anton Pann au făcut ca <<Deşteaptă-te, române!>> să devină parte a identităţii noastre naţionale şi un mesaj de libertate pe care românii l-au transmis cu mândrie şi curaj în momentele cruciale ale statului român, de la revoluţia paşoptistă, proclamarea independenţei, Marea Unire şi până la căderea regimului comunist”, a spus Iohannis în mesajul său.

Șeful statului a mai afirmat că „imnul exprimă unitatea naţiunii noastre şi ne defineşte nu doar momentele semnificative din istorie, ci mai ales împlinirea înaltelor idealuri pe care ni le-am asumat de-a lungul timpului – asigurarea libertăţii şi a suveranităţii, instaurarea democraţiei şi a statului de drept, apartenenţa României la Uniunea Europeană şi NATO. Ziua Imnului este un bun prilej să ne amintim cu recunoştinţă de înaintaşii noştri, care şi-au adus contribuţia la crearea statului român naţional, unitar şi independent, dar şi să reafirmăm angajamentul colectiv al generaţiei noastre de a continua să dezvoltăm România şi de a rămâne solidari şi angajaţi în atingerea obiectivelor noastre naţionale”, a mai spus Klaus Iohannis

„Dragi români, fie ca intonarea Imnului Naţional, astăzi şi întotdeauna, să ne readucă în inimi mesajul de libertate, să ne confere putere să privim în viitor cu speranţă şi hotărâre, astfel încât să acţionăm cu responsabilitate şi fără încetare pentru consolidarea statului român, pentru asigurarea prosperităţii naţiunii noastre şi pentru a contribui la construirea unei lumi libere şi marcate de pace. Astăzi, când ne confruntăm cu mari provocări de securitate, am convingerea că întărirea coeziunii în jurul simbolurilor naţionale ne ghidează să urmărim cu tenacitate înfăptuirea înaltelor idealuri ale neamului românesc, aşa cum sunt puse în evidenţă şi în <<Deşteaptă-te române!>>. La mulţi ani Imnului Naţional! La mulţi ani, România!”, a conchis şeful statului.

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj în care a subliniat emoția intrinsecă pe care imnul de stat o trezește în fiecare dintre noi, românii. Nu în ultimul rând, primul ministru și-a exprimat speranța ca imnul nostru drag să se audă de cât mai multe ori la Jocurile Olimpice de la Paris, aflate în desfășurare.

„Imnul Național a fost și va rămâne, alături de drapelul tricolor și de stema țării, unul dintre elementele fundamentale care ne definesc pe noi, românii, ca națiune. De câte ori ascultăm <<Deșteaptă-te, române! >>, simțim mândrie, respect și o forță uriașă”, a scris Ciolacu în mesajul său.

„Cel mai recent moment l-am trăit împreună luna trecută, în timpul Campionatului european de fotbal din Germania, când intonarea imnului național alături de naționala noastră a generat un spirit extraordinar și o solidaritate care a trecut prin inimile românilor aflați oriunde în lume. Sper din tot sufletul să ascultăm și în aceste zile, de cât mai multe ori, <<Deșteaptă-te române!”, în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris! La mulți ani, România! La mulți ani, tuturor românilor!”, a conchis Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii