Accident provocat de un minor în parcarea Parcului Pantelimon

Accident provocat de un minor în parcarea Parcului Pantelimon

Un băiat de 9 ani a murit, iar sora lui, de 7 ani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost implicați într-un grav accident de circulație. 

Copiii ieșeau din Parcul Pantelimon, împreună cu mama lor, când au fost striviți între două mașini. Cel care se afla la volan, un minor, a fugit. După 4 ore s-a predat și a fost reținut.

Accidentul a avut loc în parcarea exterioară a parcului, când foarte mulți părinți erau la plimbare cu copiii, iar toate locurile de parcare erau ocupate.

Oamenii povestesc că micuții au fost loviți când au ieșit din parc pe trotinetă și erau împreună cu mama lor. Câțiva martorii au efectuat imediat masaj toracic băiatului care nu mai avea puls.

Pe fată cu greu au reușit să o scoată de sub roți și a fost transportată în stare gravă la spital.

Imediat, polițiștii au încercuit zona, iar medicii de la SMURD nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe băiat. Pe sora lui au stabilizat-o și au transportat-o la spitalul Grigore Alexandrescu. Fata e în stare gravă, iar medicii au operat-o timp de 9 ore pentru a-i replanta piciorul amputat.

Procurorii au făcut cercetări la fața locului. Au cercetat întreagă mașină și au luat amprente. În mașină se aflau doi tineri. Imediat după accident au luat-o la fugă.

Tânărul vinovat și prietenul său, însă, surprinși de camerele de supraveghere din zona și identificați rapid. Cel care se afla la volan are 17 ani și, după mai bine de 4 ore, s-a predat.

La audieri a fost adus și proprietarul mașinii, tânărul care se afla și el în mașină în momentul accidentului. În urma accidentului au fost avariate mai multe mașini care se aflau în parcare. Proprietarii acestora au fost și ei audiați.

Tânărul, chiar dacă este minor, răspunde penal pentru că a împlinit 16 ani. Este cercetat pentru omor, vătămare corporală gravă, fugă de la locul accidentului și conducerea pe drumurile publice fără permis.

Și cel care i-a împrumutat mașina, deși știa că nu are permis, riscă o pedeapsă cu închisoare.

Tânărul șofer a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
16.4 ° C
17.1 °
16 °
49 %
5.7kmh
100 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
26 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii