Prima misiune de stingere a incendiilor din Grecia de către pompierii români, în acest an

Prima misiune de stingere a incendiilor din Grecia de către pompierii români, în acest an

Prima misiune de stingere a incendiilor din Grecia de către pompierii români a avut loc joi, în localitatea Kropia, situată la periferia regiunii Attica de Est. Intervenția lor a inclus și un elicopter, transmite IGSU.

Astfel, pompierii români folosesc trei mașini de stingere incendii de pădure, o mașină de stingere de mare capacitate (10.000 l apă), precum și o cisternă de 30.000 l, mai spune comunicatul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.  Un rol foarte important pe timpul misiunii este reprezentat de cisterna de mare capacitate, utilizată pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de stingere.

Autospeciala poate transporta 30.000 litri apă și este utilă în zonele unde nu există surse suplimentare de alimentare – hidranți, râuri, lacuri sau alte surse de apă, mai arată sursa citată.  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență IGSU mai transmite că „activarea și operaționalizarea modulului național specializat de stins incendii de pădure este realizată pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare și stingere a focarelor de pe teritoriul Greciei, în locațiile stabilite de partenerii eleni”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
16.4 ° C
17.1 °
16 °
49 %
5.7kmh
100 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
26 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii