Premierul Marcel Ciolacu a solicitat ministrului Educației măsuri în legătură cu hărţuirea sexuală în mediul universitar

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat ministrului Educației măsuri în legătură cu hărţuirea sexuală în mediul universitar

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut joi ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să vină cu propuneri de completare şi modificare a legislaţiei pentru a se lua măsuri în legătură cu hărţuirea sexuală în mediul universitar.

„Începem cu o temă aflată în prim-planul vieţii publice în ultimele zile – cazurile punctuale de hărţuire sexuală din mediul universitar. Categoric că nu putem accepta asemenea situaţii şi nu va exista toleranţă pentru astfel de fapte, indiferent de numele agresorului”, a subliniat prim-ministrul, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că este esenţial ca autorităţile să ia măsurile care se impun.

„Îi cer ministrului Educaţiei, doamna Ligia Deca, să vină săptămâna viitoare cu propuneri de completare şi modificare a legislaţiei, în dialog cu Consiliul Naţional al Rectorilor. Cred că societatea noastră aşteaptă un fapt simplu şi clar – legea să protejeze în mod real victimele, iar agresorii să fie daţi rapid pe mâna justiţiei”, a transmis Marcel Ciolacu, potrivit tvrinfo.ro.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
15.5 ° C
16.6 °
14.9 °
80 %
3.6kmh
75 %
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii