Victorie în proba regină a canotajului! Aur pentru barca de 8+1 feminin, după 20 de ani

Victorie în proba regină a canotajului! Aur pentru barca de 8+1 feminin, după 20 de ani

Barca de 8+1 rame feminin a României a cucerit aurul olimpic la JO Paris 2024. Triumful românesc în „proba regină” a canotajului vine la două decenii de la ultima victorie similară.

Fetele noastre au făcut o demonstrație de forță și au condus cursa de la început și până la sfârșit. Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuța Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu se vor întoarce de pe malurile Senei pe cele ale Dâmboviței cu medalii de aur.

Ultima dată când echipajul feminin de 8+1 a cucerit aurul în această probă, actuala șefă a sportului românesc, Elisabeta Lipă, era în barcă și câștiga ultima din lunga sa colecție de medalii olimpice (8). De altfel, cu ea la vâsle, echipajul de 8+1 feminin a luat aurul la trei ediții ale Jocurilor Olimpice la rând (1996, 2000, 2004). Acum a venit rândul unei noi generații să obțină această mare performanță, sub oblăduirea celei mai medaliate canotoare din istoria olimpică.

Elisabeta Lipă a fost onorată cum se cuvine astăzi la Vaires-sur-Marne, canalul unde s-au desfășurat întrecerile de canotaj. Ea a fost invitată să dea startul întrecerilor de astăzi.

Foto: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Team România

Canotajul românesc a adus Team România 5 medalii la Paris – două de aur și trei de argint.

În întrecerea de 8+1 rame masculin, barca României a reușit clasarea pe locul cinci.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii