COSR a trimis o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică

COSR a trimis o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, i-a adresat o scrisoare președintelui de la Federația Internațională de Gimnastică, Morinari Watanabe, și a solicitat să fie reanalizată contestația depusă de Sabrina Voinea după exercițiul din finala olimpică de la sol.

Mihai Covaliu i-a transmis o scrisoare președintelui FIG, Morinari Watanabe.

„În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic și Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneți reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuției exercițiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024.

Modul de apreciere a punctajului acordat și refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale, dar în special afectează sportivul, periclitând chiar sănătatea mintală a acestuia.

Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internațional, declarația publică a acesteia de a renunța la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare și comunicare a deciziei finale.

Politica echilibrată și obiectivă pe care FIG o promovează ne dă încredere în soluționarea justă a cazului prezentat”, afirmă președintele COSR în scrisoare transmisă Federației Internaționale de Gimnastică.

COSR atrage atenția că, potrivit imaginilor, Sabrina Voinea nu a pus călcâiul în afara liniei. Mai mult, forul a vorbit și despre situația Anei Bărbosu.

„Vă reamintim că Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video și foto infirmă această teorie. În conjunctura acordării notelor și acceptării contestațiilor, victimă a fost și Ana Bărbosu, care pentru un minut și jumătate a fost pe locul 3”, mai notează COSR.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
15.5 ° C
16.6 °
14.9 °
80 %
3.6kmh
75 %
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii