Ministerul Economiei a anunțat o nouă ediție a programului „Femeia Antreprenor”

Ministerul Economiei a anunțat o nouă ediție a programului „Femeia Antreprenor”

Ministerul Economiei anunţă debutul unei noi ediţii a programului „Femeia Antreprenor”, destinat finanţării activităţii societăţilor comerciale în care o femeie deţine cel puţin 50% din părţile sociale. Înscrierile sunt deschise pentru o perioadă de 45 de zile, dar termenul poate fi prelungit, în funcţie de disponibilitatea fondurilor.

Pentru fiecare dosar aprobat, finanţarea poate ajunge până la 200.000 de lei, bugetul total fiind calculat pentru o mie de beneficiare.

Criteriile de eligibilitate vizează vechimea calităţii de acţionar, valoarea contribuţiei la investiţie, sau profitabilitatea societăţii în ultimii doi ani.

Aplicațiile vor fi transmise exclusiv online, prin intermediul platformei informatice dedicate, https://minimis.imm.gov.ro.

Procedura de implementare, care definește obiectivele și etapele schemei de ajutor de minimis, poate fi consultată aici: Procedura-Femeia Antreprenor-2024. Toate formularele necesare înscrierii în programul Femeia Antreprenori pot fi consultate și descărcate de aici, de pe siteul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Bugetul alocat programului „Femeia Antreprenor”, pentru anul în curs, este de 200.000.000 lei, fiind estimat un număr de 1.000 de beneficiare.

Finanțarea maximă pentru acest program este de 200.000 de lei, iar ajutorul de minimis reprezintă maximum 90% din această sumă.

În acest an, programul Femeia Antreprenor este adresat femeilor manager cu experiență, cel mai mare punctaj urmând să îl primească aplicațiile depuse de femei ce au vechime în calitate de manager. De asemenea, prin punctaj sunt favorizate firmele care au obținut profit în ultimii ani precum și proiectele care prezintă un aport propriu de 30%.

Pentru a putea obține finanțare, o aplicație trebuie să primească, în urma evaluării, minimum 50 de puncte. Punctajul maxim care se poate obține este de 100 de puncte.

Domeniile care nu sunt eligibile pentru acest program sunt silvicultură şi agricultură, dar şi producţia de muniţie şi armament.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
15.5 ° C
16.6 °
14.9 °
80 %
3.6kmh
75 %
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii