Premierul Marcel Ciolacu: „Venim de anul viitor cu salariul minim european”

Premierul Marcel Ciolacu: „Venim de anul viitor cu salariul minim european”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că în acest moment, odată cu scăderea inflaţiei, puterea de cumpărare a populaţiei a crescut, stimulată şi de măsuri precum indexarea pensiilor sau majorarea salariului minim pe economie.

„Venim de anul viitor cu salariul minim european, deci, venim cu o formulă de creştere, nu mai este o decizie politică, şi acest lucru ne duce în rândul ţărilor dezvoltate. Cu această abordare, normal că lucrurile cresc, importantă este puterea de cumpărare.

Iar în acest moment, cu scădere inflaţiei sub 5%, puterea de cumpărare, ne arată cifrele, a crescut. De fapt, economia 90% este pe investiţii şi 20% a început să avem o creştere şi pe consum”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Radio România Actualități.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută duminică. Prilejul l-a constituit faptul că premierul Marcel Ciolacu, însoțit de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a efectuat o vizită de lucru la șantierul autostrăzii A0 Sud, lotul 1, în zona nodului rutier cu Autostrada A2. Noul tronson al A0 va fi dat în folosință miercuri.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii