Premierul Ciolacu, despre situaţia de la Spitalul Sfântul Pantelimon: „Să intre la puşcărie cei care fac aşa ceva”

Premierul Ciolacu, despre situaţia de la Spitalul Sfântul Pantelimon: „Să intre la puşcărie cei care fac aşa ceva”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu ministrul Sănătăţii despre situaţia de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, în contextul în care patru angajaţi au fost ridicaţi, miercuri, de poliţişti şi duşi la audieri în legătură cu decesele suspecte de la Secţia ATI, subliniind că trebuie „să intre la puşcărie cei care fac aşa ceva”.

El a fost întrebat de jurnalişti despre faptul că medici de la Spitalul „Sfântul Pantelimon” sunt audiaţi şi „există dovezi că ar fi redus dozele de noradrenalină şi din cauza lor ar fi murit oameni”.

„Am avut mai multe discuţii în cursul zilei de astăzi. Important e că descoperim aceste lucruri. În primul rând, să intre la puşcărie cei care fac aşa ceva”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit tvrinfo.

Miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a solicitat demisia managerului şi a directorului medical al Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon”, având în vedere funcţionarea „defectuoasă şi neîncrederea” publică generată de evenimentele din ultimele luni şi de anchetele aflate în derulare.

Patru angajaţi ai Spitalului „Pantelimon” au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la audieri în legătură cu deceselor suspecte de la Secţia ATI.

În luna aprilie, procurorii au primit o sesizare de la o asistentă angajată la Spitalul „Pantelimon” cu privire la faptul că, în perioada 4 – 7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), ar fi decedat 17 pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină – un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii