Măsura guvernamentală care sprijină mame din România aflate în situații dificile

Măsura guvernamentală care sprijină mame din România aflate în situații dificile

În luna aprilie a acestui an a intrat în vigoare o Ordonanță de Urgență, care prevede oferirea unui sprijin financiar în valoare de 2.000 de lei pentru mamele defavorizate.

Această măsură guvernamentală are scopul de a sprijini mamele aflate în situații dificile, asigurându-le un ajutor financiar necesar pentru a-și crește copiii în condiții mai bune. Implementarea acestui act normativ ne arată cumva și angajamentul autorităților de a susține familiile vulnerabile și de a reduce inegalitățile sociale.

Este vorba despre mamele care au născut începând cu data de 12 aprilie 2024, au un nou-născut de până la trei luni și se regăsesc într-una dintre următoarele situații: beneficiază de venitul minim de incluziune, au dizabilități, se află temporar în situații critice de viață sau sunt victime ale violenței domestice.

De asemenea, mamele minore, cele fără acte de identitate și cetățenii străini sau apatrizii proveniți din zone de conflict armat sunt eligibili pentru acest ajutor. Mamele de gemeni, tripleți sau mai mulți copii vor primi sprijinul pentru fiecare copil în parte.

Vestea bună este că acest ajutor se virează pe un card, facilitând accesul rapid la fonduri pentru mamele defavorizate. Până ajungeți în acest punct, trebuie să faceți câteva drumuri pentru depunerea cererilor și a documentelor necesare. Deși procedura poate părea birocratică, sprijinul oferit merită efortul, discutăm despre un ajutor financiar crucial în primele luni de viață ale nou-născutului, notează tvrinfo.ro.

Cu ajutorul banilor oferiți de stat într-o tranșă unică pentru fiecare nou-născut, mamele pot achiziționa produse esențiale cel mic. De la scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentație, până la articole sanitare și medicale necesare îngrijirii cuplului mamă-nou-născut.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25.2 ° C
26.2 °
24.4 °
33 %
7.2kmh
0 %
sâm
25 °
Dum
24 °
lun
27 °
mar
28 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii