În România s-a lansat proiectul-pilot „Vreau la facultate”

În România s-a lansat proiectul-pilot „Vreau la facultate”

Majoritatea adolescenţilor de la sate şi din alte comunităţi dezavantajate îşi doresc să ajungă la facultate, 80%, potrivit unui sondaj realizat de Fundaţia ‘World Vision’ România. Organizaţia a lansat în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai un proiect-pilot „Vreau la facultate” pentru a veni în ajutorul studenţilor din mediul rural.

Potrivit sondajului, unul din trei tineri din mediul rural se teme că familia nu va avea resursele financiare necesare pentru susţinerea în facultate, iar 14% că nu vor găsi loc la cămin, costurile pentru o chirie fiind prea mari raportate la bugetele lor familiale.

Preocupaţi de aspectele financiare, 65% dintre absolvenţii de liceu din mediul rural nu se înscriu în învăţământul superior.

Pentru a veni în ajutorul tinerilor din mediul rural să-şi continue studiile, Fundaţia ‘World Vision’ România, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai, a lansat proiectul pilot „Vreau la facultate”, prin intermediul căruia se oferă un pachet educaţional pentru studenţi de 10 workshopuri tematice.

Se asigură şi un dispozitiv performant pentru procesul de învăţare şi studiu, acces la internet pentru elevii care nu locuiesc în căminele universităţii, o tabără de vară, precum şi acoperirea unor cheltuieli necesare. Sprijinul financiar asigurat este de 400 lei pe student.

Criteriile de selecţie vizează venitul scăzut per familie, domiciliul în mediul rural, înscrierea în anul universitar 2024-2025 la facultate şi deschiderea studentului şi a familiei în vederea participării la activităţile de educaţie non-formală organizate în cadrul proiectului, potrivit Radio România Actualități.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii