A doua etapă de admitere în învățământul liceal. Când se depun cererile de înscriere

A doua etapă de admitere în învățământul liceal. Când se depun cererile de înscriere

Cea de-a doua etapă de admitere la liceu este în plină desfăşurare. Pentru locurile rămase libere se pot înscrie inclusiv elevii care nu au susţinut evaluarea naţională. Ei vor fi repartizaţi la liceu în baza mediei din cei 4 ani de gimnaziu. În Capitală, cele mai multe locuri disponibile sunt în colegiile tehnice.

Pentru două din cele 200 de locuri rămase neocupate în Bucureşti se caută candidaţi cu cel puţin 9.80. Unul e la Colegiul Spiru Haret, altul la Colegiul Gheorghe Lazăr. În etapa a doua de înscriere la liceu depun documentele inclusiv cei care nu au susţinut evaluarea naţională, aşa că vor fi admişi în baza mediei din clasele V-VIII.

Profesorii din liceele tehnologice încearcă să-i convingă pe copii că si acestea le pot asigura un start bun spre o meserie.

Tot în această etapă se rezolvă şi alte situaţii ale elevilor. În cazul în care la finalul acestei a doua etape de înscriere vor rămâne locuri disponibile, inspectoratele şcolare vor putea organiza o a treia etapă de înscriere la liceu. De obicei, aceasta este programată la sfârşitul lunii august şi trebuie finalizată până în data de 1 septembrie, când începe în mod oficial noul an şcolar.

În România învăţământul este obligatoriu până în ultimul an de liceu, de aici şi insistenţa statului de a înscrie la liceu fiecare copil în parte.

A doua etapă de admitere la liceu se încheie pe 14 august, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii