MAE: Bărbatul care a atacat o femeie și pe fetița ei cu cuțitul în Londra este român

MAE: Bărbatul care a atacat o femeie și pe fetița ei cu cuțitul în Londra este român

Autorul tentativei de crimă petrecută ieri în Marea Britanie, în stradă, asupra unui copil, este român. Ministerul de Externe confirmă informaţia apărută mai întâi în presa din UK.

Se numeşte Ioan Pintaru şi a rănit cu un cuţit o fată de 11 ani, la Londra. Atacul a avut loc la exact două săptămâni de la crimele din Southport, când un tânăr de 17 ani, de origine ruandeză, a omorât trei fetiţe, tot cu un cuţit. Presa britanică scrie că Ioan Pintaru, pus deja sub acuzare pentru tentativă de omor are 32 de ani şi nu are domiciliu stabil în Marea Britanie.

”Ambasada României la Londra a fost sesizată luni, 12 august 2024, de către autoritățile britanice de poliție cu privire la incidentul petrecut în Leicester Square și la reținerea unei persoane”, transmite MAE într-un comunicat.

Paznicul unui magazin din apropiere a intervenit pentru a-l imobiliza pe atacator. De asemenea, paznicul și colegii săi i-au acordat primul ajutor copilului. Deși inițial se credea că și mama copilului a fost rănită, ulterior s-a dovedit că femeia de 34 de ani este nevătămată, potrivit tvrinfo.ro.

Oficialii britanici au anunțat imediat că nu este un caz de terorism și că atacatorul nu le știa pe cele două victime.

Atacul de la Londra a avut loc chiar în ziua în care în Southport a fost înmormântată una dintre fetițele ucise de un tânăr de 17 ani de origine ruandeză.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.7 ° C
15 °
13.9 °
52 %
3.6kmh
0 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii