Marcel Ciolacu va efectua o vizită la Bruxelles, în perioada 21-22 august

Marcel Ciolacu va efectua o vizită la Bruxelles, în perioada 21-22 august

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD, urmează să efectueze o vizită la Bruxelles, în perioada 21-22 august, și va purta discuții cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, inclusiv despre propunerea de comisar european pe care o va face România, au declarat sursele g4media.ro. 

Întrebat într-o conferință de presă despre numele viitorului comisar european român, Marcel Ciolacu preciza că probabil va propune un bărbat, având în vedere că ultimii doi reprezentanți ai României în Comisia Europeană au fost femei (Corina Crețu la politică regională, respectiv în prezent Adina Vălean la transporturi).

„După două doamne propuse, cred că o să propunem un bărbat. De două ori, România a venit cu două propuneri de comisari de doamne. Cred că, de această dată, România poate să facă o propunere de domn”, declara Marcel Ciolacu.
Pe 31 iulie, premierul menționa că Mihai Tudose nu dorește să fie comisar european. Totodată, liderul PSD confirma că Victor Negrescu „este una dintre opțiuni”.

„Urmează în perioada următoare, în urma negocierilor din interiorul familiilor europene, împreună cu europarlamentarii și cu domnul Manda, să avem discuții în interior (…). Ce pot să vă spun foarte clar, și nu spun cu bucurie, colegul nostru Mihai Tudose nu dorește să meargă comisar. Am avut o discuție cu dânsul, a zis că vrea să rămână alături de echipă, fiindcă în momentul în care devii comisar nu mai ai dreptul să faci politică, trebuie să te retragi din politică, și Mihai, prietenul meu și al lui Claudiu, și al Olguței, și al lui Sorin, a decis să rămână împreună în echipa pe care o formăm cu toții. Cu alte cuvinte, m-a refuzat, așa, ca să fiu mai direct”, spunea Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.8 ° C
23.1 °
22.7 °
25 %
10.3kmh
0 %
vin
23 °
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii