Ana Maria Bărbosu își va primi mâine medalia de la JO Paris 2024

Ana Maria Bărbosu își va primi mâine medalia de la JO Paris 2024

Gimnasta Ana Maria Bărbosu își va primi medalia de bronz de la JO Paris 2024 vineri, 16 august, la ora 15:30, în cadrul unei ceremonii la Casa Olimpică din București. Medalia atribuită sportivei noastre în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) a sosit deja la București. Ea nu este fizic aceeași pe care a primit-o gimnasta americană Jordan Chiles.

Medalia îi va fi înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România și de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în cadrul unui eveniment care va avea loc pe esplanada Casei Olimpice din București.

„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a primit luni, la Paris, medalia de bronz cuvenită gimnastei Ana Maria Barbosu, medalie atribuită României prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Aceasta a fost înmânată reprezentantului COSR de către Comitetul de organizare, cu acordul Comitetului Internaţional Olimpic. Facem precizarea că, medalia care a intrat în posesia COSR nu este fizic aceeaşi medalie pe care a primit-o Jordan Chiles la festivitatea de premiere după finala olimpică de la sol”, a anunțat COSR.

COSR a făcut demersuri pentru ca toate sportivele implicate în scandalul de arbitraj să fie recompensate cu medalii. Consideră astfel că sportivele Ana Maria Barbosu, Jordan Chiles şi Sabrina Voinea Maneca sunt victime ale problemelor de arbitraj din gimnastica mondială și pledează pentru acordarea câte unei medalii fiecăreia dintre gimnaste. „Noi dorim ca fiecare sportiv să primească o medalie și credem că în acest moment, ținând cont de tot ceea ce se întâmplă la nivel internațional, cea mai înțeleaptă decizie este aceea de a de a se acorda celor trei sportive câte o medalie de bronz. Așa cum a cerut și Nadia Comăneci, ne dorim ca aceste sportive să fie corect arbitrate în competiție și toată lumea să înțeleagă că este o competiție sportivă, că pot apărea greșeli de arbitraj, fără intenție, dar că nimeni nu dorește medalia altcuiva, doar medalia pe care o merită”, a comunicat COSR.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
15.5 ° C
16.6 °
14.9 °
80 %
3.6kmh
75 %
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii