„Medalie” de la Guvern pentru sportul românesc: baza de la Izvorani va fi modernizată

„Medalie” de la Guvern pentru sportul românesc: baza de la Izvorani va fi modernizată

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu și premierul Marcel Ciolacu au anunțat semnarea contractului de modernizare a bazei sportive de la Izvorani. Succesul sportului românesc la cea mai recentă ediție a Jocurilor Olimpice de Vară a determinat Executivul să „premieze” COSR cu investiții în infrastructura atât de necesară performanței.

Președintele COSR și-a exprimat convingerea că renovarea și modernizarea bazei va fi un factor care va contribui la îmbunătățirea performanțelor sportivilor români. „Familia olimpică, lumea sportivă din România așteaptă de mult acest proiect și suntem bucuroși că infrastructura pentru sport începe să devină din ce în ce mai performantă, tocmai pentru a îmbunătăți rezultatele sportivilor români și reprezentarea României în lume, a declarat Mihai Covaliu cu ocazia semnării contractului, la sediul Guvernului. „Vă mulțumim pentru efortul pe care îl faceți, știm că sunt și alte domenii care necesită atenție, dar mă bucur că astăzi sportul revine în atenția Guvernului și primește această medalie pentru performanță!”, a mai spus Covaliu.

La rândul său, premierul Ciolacu a subliniat importanța investițiilor în sport, alături de cele din infrastructura Capitalei. „Evoluția antreprenoriatului românesc, competitivitatea lui pe o piață deschisă este o certitudine, spunea astăzi premierul Marcel Ciolacu cu ocazia semnării a două contracte – unul pentru renovarea bazei de la Izvorani și unul pentru refacerea planșeului de la Piața Unirii din București. Potrivit spuselor sale, România trebuie să investească atât în sportul de performanță, cât și în cel de mase și, în același timp, refacerea planșeului de la Piața Unirii este mai mult decât necesară, întrucât este un nod vital pentru siguranța celor aflați în trafic, dar și pentru întreaga zonă.

Baza de la Izvorani a fost modernizată ultima dată cu ocazia pregătirii lotului olimpic al României pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Sidney, în anul 2000. Chiar dacă a beneficiat de o administrare eficientă, complexul își arată vârsta și are nevoie de îmbunătățiri și modernizări.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii