Lacrimi la Convenția Națională Democrată de la Chicago. Joe Biden și-a luat la revedere după cinci decenii de politică

Lacrimi la Convenția Națională Democrată de la Chicago. Joe Biden și-a luat la revedere după cinci decenii de politică

Entuziasm și emoție fără margini la United Center din Chicago. Au curs valuri de lacrimi la deschiderea Convenției Naționale a Partidului Democrat. Joe Biden și-a luat la revedere de la reprezentanții partidului și de la publicul prezent și a fost copleșit de uralele miilor de oameni. A susținut apoi un discurs considerat istoric de către simpatizanții și votanții săi.

În discursul său, președintele Statelor Unite a îndemnat națiunea să-și apere valorile, să protejeze democrația și bineînțeles, să aleagă la viitoarele alegeri, echipa Harris – Walz.

„Timp de cincizeci de ani, mi-am dat inima şi sufletul pentru ţară”, a spus Joe Biden, care se pregătește să iasă din politică de îndată ce va preda mandatul de președinte. „America, pentru tine am dat totul. Am făcut o mulţime de greşeli în cariera mea. Dar ţi-am dat totul”, a mai spus omul care a adunat nu mai puțin de cinci decenii de activitate politică neîntreruptă.

Timp de apropximativ o oră, Biden a vorbit despre realizările mandatului său, fără a uita să îi acorde meritele cuvenite vicepreședintei Kamala Harris. Întreg discursul său a fost unul emoționant, iar totul a culminat cu urcarea pe scenă a întregii familii a președintelui.

„A fost onoarea vieţii mele să fiu preşedintele vostru. Iubesc această slujbă, dar îmi iubesc ţara şi mai mult”, a conchis Joe Biden.

Un apel la fel de emoționant pentru viitorul Americii și al întregii lumi a lansat și Hillary Clinton. În discursul său, prima femeie nominalizată pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite i-a mulțumit lui Joe Biden pentru tot ce a făcut pentru democrație și a subliniat importanța faptului că administrația sa a oferit femeilor un rol principal pe scena politică. Dovadă și nominalizarea vicepreședintei Kamala Harris drept candidată la conducerea celei mai mari puteri de pe Glob. „Să luptăm pentru idealurile care ne sunt dragi”, a spus, printre altele, Hillary Clinton.

Deocamdată, Kamala Harris a avut doar o scurtă apariţie la Convenţia Democrată. Este de așteptat ca ea să susțină un discurs abia joi. În apariția sa, vicepreședinta și-a declarat „veșnica recunoștință” pentru Joe Biden, un „președinte incredibil”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
15.5 ° C
16.6 °
14.9 °
80 %
3.6kmh
75 %
joi
17 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii