Premierul Marcel Ciolacu a fost în vizită la uzina Softronic, cea mai mare fabrică de material rulant feroviar din sud-estul Europei

Premierul Marcel Ciolacu a fost în vizită la uzina Softronic, cea mai mare fabrică de material rulant feroviar din sud-estul Europei

Premierul Marcel Ciolacu a fost în vizită la uzina Softronic, cea mai mare fabrică de material rulant feroviar din sud-estul Europei. Ciolacu arată că Softronic este cel mai bun exemplu că România are potențial uriaș de dezvoltare și poate deveni una dintre țările importante ale Europei.

”Sunt mândru că am văzut astăzi altă uzină oltenească de top – Softronic, după cea de la Ford Craiova. De data aceasta vorbim de o uzină deținută de antreprenori român. Să ajungi în 25 de ani lider în construcția de material rulant feroviar și să devii singurul producător de trenuri și locomotive electrice din Sud-Estul Europei este o realizare uriașă.
Cel mai mult mă bucură că uzina are are o experienţă mare în ultimii ani în modernizarea locomotivelor pentru CFR Călători. Ultimul contract a fost semnat în decembrie 2023, pentru un lot de 19 locomotive electrice și iată că astăzi prima dintre ele este deja gata de teste urmând să intre în activitate.
Ceea ce am văzut azi la Softronic este dovada clară că și capitalul românesc începe să facă performanță economică consolidată! Că românii pot concura cu mari producători străini cu o istorie bogată.

Iar Guvernul pe care îl conduc va continua să susțină firmele românești și producția locală, aceasta fiind o prioritate majoră a guvernării”, arată Marcel Ciolacu, potrivit stiripesurse.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii