FCSB s-a calificat în faza principală a Europa League

FCSB s-a calificat în faza principală a Europa League

FCSB a câștigat aseară cu 1-0 meciul retur cu echipa austriacă LASK Linz (o mai veche cunoștință a roș-albaștrilor) și s-a calificat în faza principală a Europa League. În meciul tur a fost 1-1. Unicul gol al întâlnirii de aseară a fost marcat de Darius Olaru în minutele de prelungire (90+3). 

Pentru fotbalul românesc, prezența pe tabloul principal al Europa League este o realizare notabilă, în contextul în care competiția continentală supremă organizată de UEFA – Champions League, rămâne mai degrabă un vis. Chiar și așa, nu este exclius să vedem la București echipe precum Manchester United, Tottenham Hotspur, AS Roma, Lazio, Ajax, Olympique Lyon, Glasgow Rangers și alte nume mari din fotbalul european.

La fel ca Champions League, Europa League este o competiție pe care UEFA a reformat-o, iar formatul de grupe din această fază a fost abandonat în favoarea unor tablouri competiționale mai ample, cu mai multe meciuri, cu mai mulți adversari diferiți (în grupe erau doar trei) și implicit, mai mulți bani pentru toată lumea.

Și fiindcă veni vorba de bani, trebuie spus că prin calificare, FCSB și-a asigurat un bonus de 4,3 milioane de euro. Apoi, în funcție de parcurs, va mai putea strânge sume importante. Astsfel,  victorie se premiază cu 450.000 de euro, iar un egal cu 150.000.

Ce urmează acum pentru FCSB este o tragere la sorți, care va fi astăzi, la orele 14. Urnele arată astfel:

Urna 1: AS Roma, Manchester United, Porto, Ajax, Rangers, Frankfurt, Lazio, Tottenham, Slavia Praga;
Urna 2: Sociedad, Alkmaar, Braga, Olympiakos, Lyon, PAOK, Fenerbahce, Maccabi Tel- Aviv, Ferencvaros;
Urna 3: Qarabag, Galatasaray, Viktoria Plzen, Bodo/Glimt, US Gilloise, Dinamo Kiev, Ludogorets, FC Mitdjylland, Malmö;
Urna 4: Atheltic Bilbao, Hoffenheim, Nice, Anderlecht, Twente, Beșiktaș, FCSB, RFS Riga, Elfsborg.

La meciul de aseară, pe Stadionul Steaua a fost prezent și prim-ministrul Marcel Ciolacu. El a oferit și declarații spumante, citate de știrpesurse.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii