Medalie pentru Team România la Jocurile Paralimpice Paris 2024

Medalie pentru Team România la Jocurile Paralimpice Paris 2024

Camelia Ciripan este în semifinalele concursului de para tenis de masă la Jocurile Paralimpice de la Paris și are certitudinea unei medalii de bronz. Ea a trecut în sferturile de finală de Felicity Pickard (Marea Britanie). A fost condusă cu 2-0 la seturi, însă a revenit miraculos și a câștigat trei seturi la rând.

Sportiva noastră o va întâlni în semifinală pe ucraineanca Marina Litovcenko. Atunci va avea șansa de a transforma bronzul în argint, sau chiar aur. Comitetul Național Paralimpic a precizat că Ciripan este la prima participare la Jocurile Paralimpice.

Ciripan are 45 de ani și concurează din poziția în picioare, în cadrul clasei 6, care corespunde unor afectări severe ale brațelor sau picioarelor. La para tenis de masă există 11 clase, jucătorii fiind grupați în funcție de abilitatea lor funcțională, confirm dizabilităților fiecăruia, precizează GSP. Clasele de la 1 la 5 corespund celor care pot evolua din poziția șezut, în scaun cu rotile. Cele de la 6 la 11 sunt rezervate sportivilor care concurează din poziția verticală, primele două îi includ pe cei cu cele mai severe probleme, iar cei de la 10 cu cele mai ușoare. Clasa 11 îi înglobează pe sportivii cu dizabilități intelectuale.

Camelia Ciripan a fost sportiva anului 2022 în sportul paralimpic românesc, după ce a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de para tenis de masă din Spania. De asemenea, a fost desemnată portdrapel al României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice de la Paris. La această competiție, țara noastră participă cu șase sportivi: Alexandru Bologa şi Daniel Vargoczki la judo, Camelia Ciripan şi Bobi Simion la tenis de masă, respectiv Theodor Matican și Eduard Novak, la ciclism. Fostul ministru al sportului a reușit să obțină locul șapte în proba de 4 km individual pursuit.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
17.1 ° C
17.7 °
16 °
84 %
2.6kmh
75 %
joi
18 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
27 °
lun
28 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii